Grad Mursko Središće uzima kredit od milijun kuna

Odlukom svojeg Gradskog vijeća, Grad Mursko Središće se kod Erste & Steiermaerkische bank d.d. Rijeka, zadužuje za milijun kuna, uz fiksnu kamatu od 3,49 posto godišnje, s rokom otplate od 120 mjeseci. Ukupni toškovi kredita koji uključuju kamatu i ostale troškove banke kroz cijelo vrijeme otplate iznose 175.944 kuna.

Novce će Grad koristiti za rekonstrukciju Centra za kulturu, rekonstrukciju zgrade arhiva, opremanje Ureda za poslovnicu HZMO, rekonstrukciju kuhinje u Dječjem vrtiću Maslačak, izgradnju pješačko – biciklističke staze u Čakovečkoj ulici u Peklenici, izgradnju javne rasvjete u Murskom Središću, te za čišćenje sustava odvodnje u sklopu projekta Aglomeracije Mursko Središće.

Poslovnoj banci Grad Mursko Središće će kao instrument osiguranja kredita izdati bianco zadužnicu na ukupan iznos kredita uvećan za kamatu i ostale troškove kredita. Vijeće je gradonačelnika Dražena Srapaka, ovlastilo za potpisivanje Ugovora o kreditnom zaduživanju, nakon dobivanja suglasnosti od Vlade Republike Hrvatske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije