Lijepa gesta selničke općine prema djeci i roditeljima

Općina Selnica među prvima je u županiji riješila financiranje polaznika predškolskog odgoja. -Lokalnu samoupravu nitko nije pitao može li i na koji način riješiti financiranje predškolskog odgoja.

Prema zakonu općinama nisu poznati podaci o djeci koja 2015. trebaju ići u prvi razred, a još veći problem je što roditelji nemaju nikakvu obvezu da djecu moraju slati u predškolu što je veliki propust institucija. Ovog trenutka na području Općine Selnica, vrtiće polazi 24 djece, a 8 in ne polazi vrtić.

Djeci je prema zakonu potrebno osigurati 250 sati pohađanje predškole, a vidimo da svi to ne konzumiraju. Stoga sam donio Odluku prema kojoj će općina svim roditeljima čija djeca ne pohađaju vrtić platiti 250 sati pohađanja predškole u vrtićima, a svim roditeljima čija djeca pohađaju vrtiće općina će dva mjeseca, preuzeti plaćanje vrtića u punom iznosu, kaže načelnik Ervin Vićević, naglasivši kako mu je želja i cilj da se među djecom i roditeljima ne čine razlike, zbog nečije odluke na višoj razini.

Ova lijepa i humana akcija Općinu Selnica stajati će 42 tisuće kuna, koje će isplatiti na način oslobađanja plaćanja vrtića roditelja osmero djece.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije