Za potrebe geoistraživanja Općina Selnica mijenja PPU

Na svojoj 10.sjednici Općinsko vijeće Selnice prihvatilo je Izvješće o obavljenoj financijskoj reviziji za 2013. godinu, kojom je obuhvaćeno financijsko poslovanje Općine Selnica.

Državni ured za reviziju, Područni ured Čakovec, dao je uvjetno mišljenje o poslovanju općine jer su utvrđene određene nepravilnosti u mandatu prethodne vlasti. Jednoglasno vijeće je donijelo Odluku o mjerilima za osiguranje sredstava za zadovoljavanje javnih potreba u djelatnostima predškolskog odgoja na području svoje općine.

Ovom odlukom utvrđuje se da općina u 50 postotnom iznosu sufinancira plaćanje ekonomske cijene vrtića za djecu čiji roditelji su zaposleni u Hrvatskoj i sa 30 posto cijenu vrtića za djecu čiji roditelji rade u inozemstvu. Sa 12 glasova ZA i 1 PROTIV, Vijeće je prihvatilo Prijedlog o izradi II. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Selnica (PPU), koje su potrebne zbog obavljanja geoistraživačkih radova unutar naselja.

Razgovaralo se i o prodaji zemljišta u Bukovcu, o komunalnim djelatnostima, te o Planu zaštite od požara i tehnološke eksplozije, o Programu i načinu upoznavanja stanovništva s opasnostima od požara i drugim pitanjima važnim za funkcioniranje općine. Na kraju sjednice razmotreno je nekoliko zamolbi vezanih uz komunalnu problematike i posljedice nedavnih poplava, odnosno otjecanju oborinskih voda u dvorišta i stambene objekte.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije