Još ništa od preseljenja antenskog stupa iz centra Murskog Središća

Žitelji Murskog Središća izvjesno vrijeme čekat će na preseljenje antenskog stupa HT-a koji se nalazi u samom središtu grada, pokraj Dječjeg vrtića Maslačak, Porezne uprave, Poslovnice Hrvatske pošte i Župne crkve, a čije premještanje su peticijom zatražili građani pre nekoliko godina.

Naime, Grad Mursko Središće, od Hrvatskog telekoma (HT) dobio je dopis u kojem stoji kako HT kao investitor “trenutno” čeka posebne uvjete resornog ministarstva i javnopravnih tijela na osnovu kojih će izraditi Glavni projekt.

– Nakon pribavljanja svih “posebnih” uvjeta, oni će biti uvršteni u Glavni projekt, te će se uz prethodnu najavu Upravnom odjelu za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Međimurske županije na temelju takvog projekta započeti s gradnjom, a zatim i demontažom postojećeg stupa, stoji u HT-ovom dopisu gradonačelniku Draženu Srpaku.

Podsjećamo grad i operater niz godina se “dogovaraju” oko preseljenja antenskog stupa, ali uvijek se dogodi nešto zbog čega se to ne može učiniti. Glavna zapreka je dugo vrijeme bila lokacija na kojoj bi trebao biti izgrađen novi antenski stup, a što je za razlog teško je iščitati iz ovog dopisa, što će rezultirati čekanjem na preseljenje stupa iz grada, iz kojeg prema riječima potpisnika peticiji dolaze, po ljudsko zdravlje, štetna zračenja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije