Bratimljenje Murskog Središća i Narde, potvrdilo Gradsko vijeće

Dugogodišnji prisni i dobri odnosi između Grada Mursko Središće i Općine Narda u Mađarskoj sada su dobili i pisani dokument koji su odnosi stavljaju na razinu službenih i proširuju mogućnosti suradnje.

Naime, Gradsko vijeće Mursko Središće, na svojoj posljednjoj sjednici donijelo je i potvrdilo Sporazum o bratimljenju Općine Narda i Grada Mursko Središće. Sporazumom je potvrđeno kako Grad Mursko Središće i Općina Narda, imaju i gaje uzajamne interese za razvijanje kulturnih, gospodarskih, turističkih, šport i drugih odnosa, sukladno tradicionalnom prijateljstvu i posebnim vezama ovih dviju lokalnih samouprava, a poglavito temeljem velikog broja Hrvata koji žive u Općini Narda u susjednoj i prijateljskoj Mađarskoj.

I Grad Mursko Središće i Općina Narda će poticati suradnju i gajiti međusobne prijateljske odnose i tako doprinositi sigurnosti i očuvanju mira u regiji, razmjenjivati informacije i usklađivati aktivnosti na široj međunarodnoj i lokalnoj razni.

Potpisnici sporazuma gradonačelnik Murskog Središća, Dražen Srpak i načelnica Općine Narda, Krisztina Glavanics, ističu kako se ovaj sporazum sklapa na neodređeno vrijeme, te da će oformiti zajedničko povjerenstvo koje će svake godine odrediti konkretne programe i aktivnosti dviju sredina. Isto tako oboje žele da se dobri politički, kulturni i športski odnosi prošire i na uspostavljanje dobrih odnosa među samim građanima.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije