Središćanska knjižnica treba veće prostorije

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Mursko Središće, profesorica Vlasta Horvat, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice, podnijela je Izvješće o radu i poslovanju knjižnice od 1. siječnja do 30. lipnja 2014. godine.

Pobrojivši događanja u knjižnici te stanje i brojčanost knjižnog fonda, ravnateljica je posebno naglasila: – “Kako bi Gradska knjižnica i čitaonica Mursko Središće mogla sudjelovati i biti važan segment u razvoju informacijske pismenosti korisnika, ostvariti svoje ciljeve te pružiti kvalitetne usluge građanima važno je osigurati kadrovske i prostorne uvjete te financijske mogućnosti. Prostor knjižnice zadovoljava svega 24 posto propisanog standarda”.

Problem prostora knjižnice i čitaonice uočljiv je od trenutka kada je u bivšim prostorijama knjižnice uređena Gradska vijećnica. Do 30. lipnja ove godine, knjižnica je imala 269 članova, te 1573 posuđivača knjiga. Najviše se čita beletristika, zatim slikovnice, književnost za djecu te stručna literatura.

Financijski knjižnica posluje u okvirima proračunski planiranih sredstava, ali ostvaruje je vlastite prihode. Gradsko vijeće je izvješće prihvatilo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije