FOTO: Svečana sjednica uz Dane općine Kotoriba

>> FOTO: Svečana sjednica uz Dane općine Kotoriba

Mještani Kotoribe slave blagdan Uzvišenja svetog križa – Jesensko križevo. U petak je u Domu kulture održana svečana sjednica Općinskog vijeća koju je otvorio predsjendik Zoran Radmanić.

Nakon pozdrava gostiju Radmanić se zahvalio vijećnicima na dobroj suradnji te istaknuo da oni svoju funkciju obnašaju bez naknade. Ta su sredstva preusmjerili za stipendiranje studenata. Naglasio je kako su u proračunu osigurana financijskih sredstava za izradu projektne dokumentacije za pothodnik ispod željezničke pruge kod škole, za pomoć kod kupnje starih kuća za potrebe stanovanja te je Općina novčano sudjelovala kod kupnji osnovnoškolskih udžbenika.

Kako je već uobičajeno, na ovoj svečanoj sjednici načelnik Ljubomir Grgec govorio je o rezultatima rada Općine u proteklom razdoblju, podsjetio na planove, programe i potrebe Općine u narednom razdoblju. – Kako su za razvoj svake sredine najvažnije gospodarske aktivnosti, moram reći da na tom planu možemo biti zadovoljni jer unatoč ekonomskoj krizi i recesiji gospodarski subjekti na području Općine uspješno posluju, a pripremaju se i nove investicije u izgradnju proizvodnih gospodarskih objekata. – rekao je Grgec te naglasio da je u minulom periodu posebna pažnja posvećena komunalnim djelatnostima, održavanju cesta i izgradnji kanalizacijske mreže.

– Svaki put ističemo problem prometne izoliranosti Kotoribe koje se planira riješiti izgradnjom ceste prema Goričanu i izgradnjom cestovnog mosta na rijeci Muri prema Murakeresturu. Što se tiče pitanja izgradnje mosta na rijeci Muri Kotoriba-Murakerestur, započelo je konkretnije rješavanje tog problema, jer je u tijeku izrada Studije opravdanosti i izvodljivosti, a o rješenju tog problema vode se već razgovori na nivou nadležnih ministarstva Hrvatske i Mađarske, pa se već tijekom mjeseca rujna ove godine očekuje zaključenje Aneksa međudržavnog sporazuma o graničnim prijelazima.

Zaključenjem međudržavnog sporazuma stvorila bi se formalno pravna osnova za realizaciju graničnog prijelaza i izgradnju mosta za cestovni promet na rijeci Muri, istaknuo je Grgec. Planovi i programi Općine za naredno razdoblje su dovršetak izgradnje kanalizacije, adaptacija mrtvačnice, početak izgradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, nastavak uređenja društvenih objekata u mjestu, dovršetak izgradnje komunalne infrastrukture za potrebe poduzetničke zone “Jug” te rješenje problema zgrade stare škole u dogovoru sa Županijom.

Na svečanom skupu su uručena javna općinska priznanja. Dobitnici zahvalnica za izniman sportski uspjeh u 2014. godini su kadeti ŠRD-a Som Kotoriba i Nikola Filipašić. Medalju Općine primili su: Jelena Gregurec za dugogodišnji uspješan rad u KUD-u Kotoriba, Zlatko Milovanović za dugogodišnji uspješni rad u DVD-u Kotoriba, tvrtka Siladi d.o.o. Kotoriba za doprinos gospodarskom razvoju Općine i Stjepan Strbad za iskazanu hrabrost i domoljublje te dokazan visoki stupanj stručnosti u obavljanju najviših vojnih i civilnih poslova.

Plaketom Kotoribe nagrađeni su: Općina Murakerestur iz Republike Mađarske za dugogodišnju uspješnu suradnju s Općinom Kotoriba, Zdravko Rep za iskazanu stručnost u obavljanju visokih vojnih funkcija, iskazano domoljublje te dugogodišnji rad u MNK Klub 75 i NK Graničar i Društvo Naša djeca Kotoriba za 35 godina uspješnog rada i djelovanja.

Sjednicu su uz vijećnike, gospodarstvenike, predstavnike općinskih udruga, predstavnike javnih poduzeća i načelnike susjednih općina, uveličali saborski zastupnici Nadica Jelaš, Mario Moharić i Dragutin Glavina. Međimursku županiju predstavljao je Mladen Novak, predsjednik Skupštine MŽ, a bio je tu i Vladimir Ivković, počasni građanin Kotoribe.

Čestitke na postignutim rezulatima i naglasak na dobru suradnju u svojim su govorima istaknuli M. Novak, Josip Grivec u ime donjomeđimurskih općina i načelnik Murakerestura Lajoš Pavlic. U zabavnom dijelu programa nastupila je Vokalna skupina pod vodstvom prof. Klaudije Vidović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije