U Štrigovi više nema sprovoda nedjeljom i blagdanima

Na svojoj 7. sjednici Općinsko vijeće Štrigove, donijelo je odluku prema kojoj se ukopi pokojnika na štrigovskom groblju više neće obavljati nedjeljom, te zapovijedanim državnim praznicima i blagdanima. Isto tako vijeće je donijelo Odluku o stavljanju van snage svoje Odluke o utvrđivanju visine naknada na groblju, te je takve stvari predala na odlučivanje Upravi groblja.

Vijeće je prihvatilo polugodišnje Izvješće o izvršenju općinskog proračuna za tekuću godinu. Prihodi su ostvareni u visini od 35 posto, a rashodi sa 29 posto, od ukupno 3.474.000 kuna planiranog iznosa proračuna za 2014. godinu.

Za članove Povjerenstva za provođenje Javnog natječaja za povjeravanje određenih komunalnih poslova Vijeće je imenovalo Ivana Frlina za predsjednika, te Dušana Rebernika i Antuna Zadravca, za članove.

Vijećnici su od općinskog načelnika Stanislava Rebernika izvješćeni da građani na ime komunalne naknade duguju preko 200 tisuća kuna te da općina kreće u ovrhe. No prije pokretanja samog postupka sa svakim će se dužnikom razgovarati kako bi se utvrdili razlozi dugovanja i utvrdilo stvarno stanje. Na taj način Općina će iskazati socijalnu osjetljivost prema dužnicima komunalne naknade.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije