Sveta Marija: Komunalni redar lani ispisao 5 kazni i 23 opomene

Na dnevnom redu posljednje sjednice Općinskog vijeća Općine Sveta Marija našlo se izvješće komunalnog i poljoprivrednog redara za prošlu godinu. Te poslove za četiri najistočnije međimurske općine obavlja zajednički redar Branko Horvat.

On je u izvješću naveo nekoliko problema s kojima se svakodnevno susreće. Najveći su problem divlja odlagališta otpada kojih iz godine u godinu ipak ima sve manje. Problem su i psi lutalice kojeg rješava na dva načina – udomljavanjem i odvozom u prihvatilište u Čakovcu što obavljaju djelatnici Bioinstituta.

Održavanje javnih površina kao i dvorišta u privatnom vlasništvu te kante za otpad problem su koji će pokušati riješiti u narednom razdoblju.  U poljoprivrednom djelu najveći su problem onečišćenje i preoravanje poljskih putova. Komunalni redar lani je novčano kaznio pet osoba te izdao 23 opomene pred kaznu.

Uz to, usmeno je opomenuo pedesetak mještana koji od tada više ne rade probleme. Na prijedlog vijećnika dogovoreno je da se na iduću sjednicu pozove Branko Horvat i razjasni na koji način i kada kažnjava nesavjesne građane te da vijećnici imaju mogućnost postavljati mu pitanja.

Većina njih je mišljenja da je premali broj ispisanih kazni pa će se na idućoj sjednicu razmatrati i mogućnost  o povećanju iznosa novčanih kazni.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije