OV Sveta Marija odlučilo o dobitnicima općinskih priznanja

Općinsko vijeće Općine Sveta Marija jednoglasno je odlučilo o ovogodišnjim dobitnicima općinskih priznanja. Zanimljivo je da će se ove godine uručiti samo zahvalnice jer kandidata za plaketu nije bilo.

Tako će na svečanoj sjednici povodom Dana općine koji se obilježavaju uz blagdan Velika Gospa zahvalnice dobiti Emilija Janković za dugogodišnji rad u Društvu žena Amalije Kranjec, ženska seniorska ekipa ŠRD-a Klen Sveta Marija za osvojeno drugo mjesto na završnici KUP-a HŠRS-a, kadetska ekipa ŠRD-a Drava Donji Mihaljevec za osvojeno drugo mjesto na Kupu kadeta HŠRS-a, Robert Karloci za rad u DVD-u Donji Mihaljevec, Valentina Horvat Pavčec za uspješan rad u KUD-u Ivan Mustač Kantor i Mario Pavlic za dugogodišnji rad u DVD-u Sveta Marija.

Svečana sjednica najavljena je za 7. kolovoza. Na sjednicu je svečanu prisegu dala kao nova članica Općinskog vijeća iz redova SDP-a Marija Janković. Dosadašnja Nataša Vidović – Zadravec iz osobnih razloga stavila je svoj mandat u mirovanje.

Općina će sufinancirati udžbenike na temelju socijalnog statusa

Načelnica Đurđica Slamek (HSS) kazala je da je pokrenuti inicijativa za sufinanciranje školskih udžbenika. Njezin je prijedlog da se isti ne sufinanciraju svima jer Općina nema za to predviđena sredstva u proračunu, već da se pomogne onima slabijeg socijalnog statusa i trećem djetetu u obitelji. Napomenula je da se radi o dvadesetak takvih obitelji.

Vijećnik Marijan Štefić (MDS) dao je prijedlog da Općina svoj djeci sufinancira udžbenike smatrajući da u ovim teškim vremenima Općina mora pomoći svim građanima. Na kraju je dogovoreno da se imenuje povjerenstvo koje će pričekati odluku Međimurske županije i nakon toga izraditi kriterije i predložiti kome bi se trebale udžbenici sufinancirati.

U povjerenstvo su imenovani Marija Frančić, Anamari Bartolić, Ksenija Balgus, Marija Janković i Ksenija Bartolić Ban.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije