Donja Dubrava: Za novorođenu djecu dvostuko veća naknada

Načelnik općine Donja Dubrava Dražen Miser, predsjednik Općinskog vijeća Zlatko Haramija i vijećnik Mario Mikulan u četvrtak, 10. srpnja  u Domu kulture Zalan upriličili su prijem za roditelje i njihovu novorođenu djecu kako bi im uručili jednokratne novčane pomoći za novorođenu djecu kojih je u ovom trenutku bilo sedmero i koji su po prvi puta dobili dvostruku veću naknadu u odnosu na godine prije.

Takvu odluku donijelo Općinsko vijeće u kojoj piše da od početka godine naknada za novorođeno dijete iznosi 2.000 kuna, a prema prijedlogu Maria Mikulana svako treće i naredno dijete dobivat će 15.000 kuna na rok od 5 godina.

Po 2.000 kuna pomoći dobili su obitelji: Međimurec, Zvonar, Rusak, Mihaljac, Horvat i Haramija, dok je obitelj Bogomolec dobila 3.000 kuna. Tom je priliko načelnik Miser rekao da Općina, unatoč  nezavidnoj situaciji u društvu, ovakvim potezima podržava pronatalitetnu politiku koja u tom mjestu i nije sjajna. Statistički podaci za ovu godinu govore da je u prvom polugodištu u Donjoj Dubravi umrlo 18 osoba, a rođeno je tek 7 beba.

Ovakvi potezi općinskog čelništva će možda što promijeniti jer jednokratne novčane pomoći roditeljima u teškim vremenima itekako dobro dođu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije