Županije koje vode HNS-ovci u vrhu po istraživanju o konkurentnosti

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak uime HNS-a pohvalio se uspjesima dvije županije koje vode HNS-ovci, Međimurskom i Varaždinskom županijom koje su se pozicionirale na četvrtom, odnosno drugom mjestu istraživanja Nacionalnog vijeća za konkurentnost.

– To dokazuje uspješnost HNS-ove politike jer pod istim uvjetima i istom Vladim rade za investicije i poduzetnike – kazao je Vrdoljak. Varaždinski župan Predrag Štromar istaknuo je da je njegova županija prva u kvaliteti lokalne samouprave i komunikaciji s poduzetnicima.

Matija Posavec, međimurski župan, istaknuo je da je njegova županija uvijek u vrhu te da njihovo gospodarstvo posljednjih 6 do7 godina bilježi pozitivne trendove, rast prihoda i izvoza, a osobito od ulaska U EU. – Činimo 4,2 posto hrvatskog izvoza i 1,9 posto uvoza. Najefikasniji smo u izdavanju dozvola, rekord nam je sedam dana. Ne bojimo se donijeti odluke – rekao je Posavec.

Napomenuo je da je u Međimurskoj županiji prosječna plaća 22 posto niža od prosječne hrvatske plaće, a 40 posto niža od prosječne plaće u Zagrebu. Štromar je pojasnio da im prosjek plaća srozava bodove na ljestvici konkurentnosti, ali i da imaju problem s obrazovanosti radne snage.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije