Grad kreće u kontrolu plaćaju li ugostitelji najam za korištenje terase

Na 48. sjednici stručnog Kolegija gradonačelnika Grada Mursko Središće gradonačelnik Dražen Srpak usvojio je zaključak da će se svečano obilježavanje 23. godišnjice zaustavljanja tenkova JNA u Murskom Središću obilježiti 28. lipnja (subota) s početkom u 10 sati, polaganjem vijenca na spomen ploču zaustavljanja tenkova te prigodnim mimohodom i programom.

Usvojen je i zaključak da će se manifestacija “Ljeto uz Muru 2014” organizirati o vremenu od 25.7. do 17.8. 2014 godine u svim naseljima na području Grada Mursko Središće i to prema programu za koji se zadužuje voditeljica TIC-a Mursko Središće Vrtarić Dolores. Ugovor o provedbi ugostiteljskih usluga za “Ljeto uz Muru” sklopiti će se sa firmom “Dea” j.d.o.o. iz Murskog Središće.

Upravni odjel za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove Grada Mursko Središće zadužuje se da u što skorijem roku provjeri da li ugostiteljski objekti na području Grada plaćaju najam za postavljene terase, te ukoliko postoje dužnici ili neplatiše da se prema istima poduzmu propisane mjere za naplatu dugovanja ili zatvaranje postavljenih terasa na površinama u vlasništvu Grada Mursko Središće.

Od planova za naredno razdoblje treba izdvojiti raspisivanje javnog natječaja za produženje pješačko-biciklističke staze od naselja Križovec prema skretanju na groblje Križovec-Peklenica,  provođenje pozivnog natječaja za prikupljanje ponuda za izmicanje postojećih ograda u Čakovečkoj ulici u Peklenici, a što je potrebno za gradnju pješačko-biciklističke staze, pribavljanje troškovnika za prekrivanje krovišta Društvenog doma Peklenica te raspisivanje neobavezujućeg pozivnog natječaja za iskazivanje interesa za postavljanje i vođenje ugostiteljskih usluga kod skele “Mursko Središće – Fusek”, prema svim važećim propisima koji reguliraju navedenu djelatnost.

Dogovoreno je da se s nadležnim službama Međimurske županije organizira akcija čišćenja i uklanjanja ambrozije na području Grada Mursko Središće.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije