Svečanom sjednicom obilježen Dan Općine Nedelišće

Uz vijećnike Općinskog vijeća, predsjednike Vijeća mjesnog odbora, goste iz susjednih jedinica lokalne samouprave i javnih poduzeća te udruga, sjednici su bili nazočni saborski zastupnici Dubravko Bilić i Mario Moharić, međimurski župan Matija Posavec, njegov zamjenik Zoran Vidović, predsjednik Županijske skupštine Mladen Novak, kao i čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač sa zamjenikom Mariom Medvedom.

Prigodnim riječima okupljenima se na početku obratio predsjednik Općinskog vijeća Mladen Posavec, dok pak je prvi čovjek Općine Nedelišće načelnik Darko Dania iznio pregled onoga što je napravljeno, ali isto tako govorio i o planovima za budućnost.

Tako je Dania između ostalog kazao kako ne želi taksativno nabrajati što je vodeća politička garnitura od preuzimanja mandata prošle godine do danas napravila u pojedinim segmentima života, jer to najbolje osjećaju njihovi sugrađani.

– Naravno, uvijek se očekuje više i brže, kazao je Dania, no treba poznavati mogućnosti i okvire koji diktiraju tempo s kojim i osobno ponekad nisam zadovoljan. Međutim, naši su napori za poboljšanje uvjeta života i rada svih stanovnika Općine Nedelišće usmjereni od predškolskog odgoja i školskog obrazovanja, do komunalnih projekata, pomaganja razvoja društveno-civilnog sektora, zadovoljavanja socijalnih potreba naših sugrađana u specifičnim životnim okolnostima, zbrinjavanja naših starijih i nemoćnih sugrađana, pa do promocije i poticanja gospodarstva, turizma i sporta. Od projekata koji su u planu općinski načelnik je izdvojio obnovu, uređenje i proširenje mrtvačnice u Nedelišću, izradu idejnog rješenja nove građevine osnovne škole u Nedelišću za što je dobivena suglasnost Županije te je projekt kandidiran prema nadležnom ministarstvu.

Isto tako u planu je i katastarsko-geodetska izmjera trase buduće sjeverne obilaznice Nedelišća koja će u značajnoj mjeri smanjiti promet kroz središte Općine, dok će krajem godine započeti izgradnja sustava kanalizacije u preostalih osam naselja Općine, nakon čega pak slijedi sanacija prometnica. Isto tako u planu je i proširenje i uređenje novih gospodarskih zona s ciljem povećanja zaposlenosti i ostanka mladih koje općina stipendira, u svojim mjestima odakle potječu.
 

– Rezultate i planove moramo promatrati i kroz prizmu stabilnosti proračunskih sredstava gdje pazimo da pametno i racionalno raspolažemo sa tim sredstvima. Tu su i naši zaposlenici u općinskoj upravi zaduženi za pojedina područja koji neposredno obavljaju povjerene im zadaće. Također, želim spomenuti i suradnju sa Općinskim vijećem i različitim odborima koji, pripremaju teren za izvršavanje pojedinih aktivnosti, završio je načelnik.


Iako protokolom to nije bilo predviđeno za govornicu je ipak pozvan i međimurski župan

– Očito je da su Grad Čakovec i Općina Nedelišće jedine jedinice lokalne samouprave u Međimurju u kojima je županu zabranjeno govoriti, pa se ispričavam na ovoj intervenciji za govor, kazao je sa govornice (iza koje je ipak na kraju stajao) župan Matija Posavec. Bilo je dosta riječi o ne brizi županije za Nedelišće, nastavio je Posavec, odnosno da se ne odnosimo prema Općini kako bi trebali, pa iz tih razloga želim reći da je Županijska uprava za ceste od prošlogodišnje proslave Dana Općine na području općine uložila 3.000.000 kuna, Međimurske vode kao javno poduzeće 4.160.000 tisuća kuna, tu je i Međimurje plin sa svojim investicijama od 650.000 kuna.

– Isto tako, kazao je župan, Hrvatske vode u svojem ovogodišnjem planu napokon imaju rekonstrukciju lijeve obale nasipa u Pušćinama u iznosu od 455.000 kuna. Posavec je naglasio i to, kako je uvjeren da će su Županiji pronaći sredstva za projekt nove škole u Nedelišću i u što kraćem roku je i izgraditi.


Na sjednici su uručena i najviša općinska priznanja

– Plaketu Općine Nedelišće ove su godine dobili Ljerka Tkalčec za osobit doprinos u razvoju školskog obrazovanja, kulturnog amaterizma te promocije Općine Nedelišće u organizaciji Božićnog koncerta, zatim nogometni klub Centrometal Macinec za postignute rezultate u prigodi 40. obljetnice osnutka i djelovanja, te promocije sporta kod mladeži. Smrtić oprema – stolarija vlasnika Milana Smrtića iz Gornjeg Kuršanca za razvoj obrtništva i društveni angažman u Općini Nedelišće i tvrtka Mega Metal iz Nedelišća za dugogodišnje uspješno poslovanje i postignute proizvodne rezultate, te promociju poduzetništva u Općini Nedelišće. Općina Nedelišće ove godine dodijelila je i Priznanje dr.medicine Ivanu Tizaju, specijalistu opće medicine za 33 godine rada u ambulanti u Nedelišću te osobit doprinos u razvoju obiteljske medicine i preventivne zdravstvene zaštite.
 

U pratećem kulturno-umjetničkom programu nastupili su pjevački zbor Josip Vrhovski i Lucija Horvat na flauti.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije