U općinama Donji Kraljevec, Orehovica i Vratišinec održani izbori za članove VMO

Paralelno s izborima za EU parlament u općinama Donji Kraljevec, Orehovica i Vratišinec održani su izbori za članove vijeća mjesnih odbora.


HDZ-u 21 od 42 mandata

U općini Donji Kraljevce birali su se članovi šest mjesnih odbora: Hodošan, Palinovec, Donji Kraljevec, Sveti Juraj u Trnju, Donji Hrašćan i Donji Pustakovec. Apsolutni pobjednik ovih izbora, ako se uzmu u obzir sva naselja, je HDZ koji je osvojio polovicu mandata – 21 od 42 čime je osigurao većinu u tri od šest mjesnih odbora.

Lista HDZ-a u Donjem Pustakovcu osvojila je svih pet mandata. Treba napomenuti da je ta lista bila jedina na glasačkim listićima. Isti scenarij zabilježen je i u Svetom Jurju u Trnju.

Za članove VMO Donji Kraljevec natjecalo se pet lista. Tu je pobjednik bio HSS s pet osvojenih mandata, dok su po dva pripala HDZ-u i SDP-u. U Hodošanu je s četiri mandata pobijedio SDP, tri je osvojio HDZ, a dva su pripala HSS-u.

Vijeće mjesnog odbora Donji Hrašćan broji sedam članova. Osiguranu većinu s četiri mandata ima HDZ, SDP je dobio dva, a HSS jedan. Tri liste našle su se na izbornim listićima za VMO Palinovec koje također ima sedam članova. Pobjednici su Hrvatski laburisti kojima su mještani Palinovca povjerili 4 mandata, HDZ je dobio dva, a MDS jedan mandat.

Većinu u  općini Orehovica koaliciji HNS – HDZ – HSS

U općini Orehovica birali su se članovi mjesnih odbora Orehovica, Podbrest i Vularija. Većinu u VMO Orehovica sa šest osvojenih mandata osigurala je koalicija HNS – HDZ – HSS, dok su SDP-u pripala tri. Slična je situacija i u Podbrestu gdje je spomenuta koalicija dobila 4 mandata, a SDP jedan manje. VMO Vularija ima dva člana manje. Na izborima je bila samo jedna lista koalicije HNS – HDZ – HSS koja je po tome osvojila svih pet mandata.

U općini Vratišinec pobjednik izbora Kandidacijska lista birača

U općini Vratišinec birali su se članovi VMO Gornji Kraljevec. Pobjednik izbora bila je Kandidacijska lista grupe birača (nositelj Štefanija Jambrošić) kojoj su mještani dali pet mandata, dok će preostala dva člana imati koalicija HNS – HSU.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije