Kandidat Hrasta za EU parlament Ladislav Ilčić predstavio program

Vrlo je izgledno da će u sljedećem mandatu u Europskom parlamentu biti i Varaždinac Ladislav Ilčić, predsjednik stranke Hrast – pokret za uspješnu Hrvatsku i kandidat te stranke na listi broj 9 Saveza za Hrvatsku.

Taj savez, osim Hrasta, čini još sedam političkih stranaka – HDSSB, HSP, AHSS, Zavjet za Hrvatsku, Hrvatska zora, ABH i Obiteljska stranka. Tih je osam stranaka na prošlogodišnjim europskim izborima dobilo više od 9% glasova, tako da slobodno možemo reći da se radi o trećoj najsnažnijoj političkoj opciji u Hrvatskoj.

Ulazak Varaždinca u EP bit će značajan za grad Varaždin te za Varaždinsku i Međimursku županiju, obzirom da zastupnik u EP može pomoći pri povlačenju novaca iz EU fondova i promociji interesa dijela Hrvatske u kojem živi. Izbori za EP su vrlo važni jer će se iz EU fondova financirati većina razvojnih projekata naših gradova i općina, a na strukturu tih fondova utječe EP. Ladislav Ilčić će se u EP zalagati za novu gospodarsku paradigmu koja se temelji na humanom pristupu.

Europsko gospodarstvo dosta je pretrpjelo zbog toga što se kao jedini kriterij ponašanja često stavljao isključivo novac. Potpore velikim međunarodnim korporacijama često su završavale odlaskom tih korporacija iz Europe. Nije se razmišljalo o padu zaposlenosti i rastu privatnog obiteljskog duga. Novu gospodarsku paradigmu mogu provesti samo novi ljudi u politici. Ilčić smatra da se gospodarstvo treba temeljiti na istim onim vrijednostima koje on i Hrast propagiraju u obiteljskoj i obrazovnoj politici.

– Obitelj je temelj svakog razvoja, pa i gospodarskog, jer ako odgajate djecu da budu požrtvovna i solidarna, stvarate aktivno i prosperitetno društvo – rekao je Ilčić na tiskovnoj konferenciji koja je u subotu 17. svibnja održana na Franjevačkom trgu u Varaždinu. 

Pozvao je sve građane da izađu na izbore u nedjelju, 25. svibnja i da glasuju za listu broj 9 – listu Saveza za Hrvatsku te podsjetio da na ovim izborima birači mogu, osim za listu, glasovati i za jednu osobu s te liste te tako toj osobi osigurati direktan ulaz u EP bez obzira na kojem se mjestu na listi ta osoba nalazi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije