MDS dodijelio tri stipendije međimurskim studentima

U petak 16. svibnja dodijeljene su tri stipendije MDS-a. Stipendije su, na prijedlog Međimurskog veleučilišta, dodijeljene najboljim studenticama i studentima sa pojedinih stručnih studija i to: Anteji Vuk-Maček iz Strahoninca, studentici 3. godine stručnog studija Računarstva, Danielu Hermanu iz Male Subotice, studentu 3. godine stručnog studija Menadžment turizma i sporta i Nini Begić iz Čakovca, studentici 2. godine stručnog studija Održivi razvoj.

Tom prilikom predsjednik MDS-a Željko Pavlic je posebno naglasio: “Zadovoljstvo mi je što smo, i ove godine, uspješno završili našu akciju prikupljanja sredstava za Fond Međimurskog demokratskog saveza za stipendiranje međimurskih studenata. Kao što vam je poznato, u proteklom razdoblju održali smo nekoliko aktivnosti, turniri u beli i tenisu, sa ciljem prikupljanja dobrotvornih priloga za naš Fond.

Kroz protekle mjesece prikupljeno je 3 000 kuna. Ovim putem zahvaljujem svima koji su se uključili u naše akcije koje nastavljamo i dalje. Odlukom stranačkih tijela dodijeljene su tri stipendije-nagrade u visini od 1 000 kuna. Dobitnici stipendija određeni su u suradnji sa Međimurskim veleučilištem u Čakovcu, koje je bilo zamoljeno da nam predloži najbolje studente s pojedinih stručnih studija. Dakle, osnovni kriterij za dodjelu stipendija bila je izvrsnost.”

Podsjetio je da je MDS svoj Fond za stipendiranje formirao odmah po svom osnutku 2005. godine i da je preko njega do sada stipendirano preko 100 studenata. MDS je jedina politička stranka u Međimurju i RH, koja na ovakav način pomaže međimurske studente i ukazuje na potrebu poboljšanja obrazovne slike Međimurja i RH, kao osnovnog uvjeta kvalitetnog i ubrzanog razvoja.

– MDS će i dalje nastojati da svake godine prikupi što više sredstava za stipendiranje međimurskih studenata – završio je Pavlic.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije