Općina Sveta Marija prošlu godinu završila u plusu s pola milijuna kuna

Općinsko vijeće općine Sveta Marija na svojoj 9. sjednici koja je održana u srijedu 23. travnja prihvatilo je godišnje izvješće o izvršenju proračuna za prošlu godinu. Prihodi i primici iznosili su 3,2 milijuna kuna, a rashodi gotovo 2,7 milijuna kuna što je na kraju rezultiralo pozitivnim poslovanjem s viškom u iznosu od 530 tisuća kuna.

Odlučeno je da se ovaj višak prihoda raspodijeli za izradu projektne dokumentacije za cestu od Svete marije do željezničke stanice Donji Mihaljevec, geodetske izmjere nerazvrstanih cesta, izgradnju pješačke staze na groblju, izgradnju Sportsko rekreacijskog parka (Špoljarova graba) i uređenje Trga slobode u Donjem Mihaljevcu. Za stručnu, preciznu i preglednu izradu godišnjeg proračuna vijećnici su pohvalili pročelnicu Ivanku Herc-Kaser.

 


Zborovi građana u Donjem Mihaljevcu i Svetoj Mariji

Vijeće je donijelo odluku o sazivanju zbora građana. Tako će se zbor građana u Svetoj Mariji održati 18. svibnja u Domu kulture s početkom u 14 sati, dok je istu u Donjem Mihaljevcu u Domu kulture zakazan za 1. lipnja u 14 sati.

Na kraju sjednice donijete su nove odluke o trgovini na malo izvan prodavaonica te odluku o davanju u zakup i kupoprodaji poslovnog prostora u vlasništvu Općine Sveta Marija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije