Vijeće MO odlučilo: Dan Mačkovca će se slaviti 27. kolovoza

Vijeće mjesnog odbora Mačkovec na svojoj sjednici održanoj 21. ožujka imenovalo je 27. kolovoz Danom Mačkovca. To je datum iz 1376. godine od kad datira prvi poznati spomen mjesta Mačkovec.

Na sjednici je imenovan Odbor za pripremu programa obilježavanja Dana Mačkovca u koji su pored predsjednika VMO Josipa Varge izabrani Tomislav Vrbanec, Mirjana Rosić, Mirjana Srnec, Zoran Ratajec, Krešimir Damiš, Željka Grahovec, Daria Nemec i Radovan Bedić. Odbor ima zadatak osmisliti program obilježavanja u 2014. godini u kojem bi učestvovale udruge građana koje djeluju u mjestu.

Vijeće mjesnog odbora očekuje da do tog vremena budu dovršene i dvije značajne investicije u mjestu Mačkovec koje su planirane za ovu godinu. To je na prvom mjestu projekt Hrvatskih cesta i Grada Čakovca, izgradnja pješačko biciklističke staze staze uz državnu cestu Čakovec – Mursko Središće koja bi ovih dana trebala započeti.

Još je u planu rekonstrukcija prometnice za izgradnju pješačke staze za ulicu Breg čije je projektiranje pri kraju i nakon toga se očekuje početak radova zajedno s uređenjem dijela okoliša Društvenog doma. Sve ovo zasigurno će doprinijeti kvalitetnijem i ugodnijem životu građana Mačkovca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije