Dr. sc. Tomislav Novinščak ostaje predsjednik GO HDZ-a Čakovec

Danas je u prostorijama HDZ-a Međimurja održana konferenicja za novinare na kojoj je predsjednik Darko Horvat najavio da danas oko 17 sati povodom obilježavanja osnutka HDZ-a u Međimurje stiže predsjednik Tomislav Karamarko sa suradnicima.

Najavljeno je da će posjetiti Prelog i tamošnjeg župnika prečasnog Antuna Hoblaja. U 19 sati u čakovečkom Centru za kulturu započinje prigodna svečanost. Na presici je bio i predsjednik čakovečkog HDZ-a Tomislav Novinščak za kojeg su mediji jučer pisali da je podnio ostavku. Međutim, tome nije tako.


D. Horvat: Mediji su prenijeli neprovjerenu informaciju

Tajnik Gradskog odbora Čakovec Ivica Kirin pokušao je pojasniti nastalu situaciju. – Imali smo redovan sastanak i kao na svim demokratskim sastancima ima mnogo mišljenja koje se sukobljavaju. Napisi o izlascima iz stranke su neodgovorni. Zašto su neki s tim izašli u medije nije mi jasno – rekao je Kirin.

Na njegovu izjavu nadovezao se Darko Horvat: – Interesantno je što se to desilo upravo na prvi april. Ja to nisam doživio kao prvoaprilsku šalu. Neki su neprovjereno izašli u medije. Ja ne pridajem tome mnogo pažnje, jer da je tako ne bi ovdje sjedili zajedno. Bilo kakvih nesuglasica na relacijama između gradskog i županijskog odbora unutar HDZ-a nema.

Svi polako počinju biti svjesni da se sve ključne odluke donose kao debate, a ne iza zatvorenih vrata. Uvijek smo inzistirali na tome da se o svemu odlučuje na demokratskom procesu. Mediji su prenijeli neprovjerenu informaciju i u tome sam neugodno iznenađen.” Oglasio se i Novinščak koji je rekao kako pokušavaju biti što iskreniji i otvoreniji prema medijima.

– Politika svake stranke vodi unutar stranke što je vjerojatno jedan entuzijazam novog Gradskog odora i razmišljanja ljudi sto pokazuje da smo drugačiji. Da ne mislimo isto ne bi ovdje zajedno sjedili – rekao je Novinščak. Govorio je o iživljavanju aktualne vlasti prema HDZ-u napomenuvši da su oni ta snaga koja može spasiti ovu napaćenu državu. Poručio je da će se čakovečki HDZ boriti da grad Čakovec dobije bolje i više te da neće dozvoliti nepotizam i obmane.


Nemojte nas novinare imati za bedake

Ovakvo poigravanje razljutilo je prisutne medije. – Vaš je čovjek (Josip Zorčec) uzrok ove kompletne priče, nemojte nas novinare imati za bedake –  rekao je novinar prisutan na sjednici. – Nisam se stigao čuti s njime ni popiti kavu. Istup u medijima je totalno nesinkroziran. Na koji način je on doživio sastanak, to je njegova perspektiva. Tomislav Novinščak ima potpuno slobodne ruke u radu, jedino nas drže rezultati rada na mjestima na kojima jesmo. O sankcijama će odlučivati GO HDZ-a Čakovec. Josip Zorčec je jedan od istaknutijih HDZ-ovaca, čovjek koji do sada nikad nije javno govorio bilo o istupima na sastancima ili kontra stranke – odogovrio je Horvat.


Ipak ponudili mandat na raspolaganje, ali on nije prihvaćen

Na to se nadovezao i Novinščak smatrajući da se unutarstranačka politika vodi unutar stranke, a različita mišljenja se uvažavaju. –  Ako ja ne mogu razmišljati na drugačiji način, onda ne bi imalo smisla baviti se politikom. Vrlo čudne situacije se dešavaju Zorčecu u posljednje vrijeme, pa ni ja nisam stigao o tome s njim razgovarati.

Nemam telefon na radnome mjestu u bolnici, na dežurstvima sam i to je razlog moje nereakcije. Istina je da smo mandat dali na raspolaganje županijskom predsjedniku i na tome sastanku smo dobili podršku – pojasnio je Novinščak.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije