Mursko Središće: U rad za opće dobro uključeno 19 osoba

Na sjednici stručnog Kolegija gradonačelnika Grada Mursko Središće gradonačelnik Dražen Srpak informirao je članove da je od 17. ožujka u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Čakovec – ispostava Mursko Središće, započela provedba programa društveno korisnog rada za korisnike zajamčene minimalne naknade (radno sposobne nezaposlene osobe s obvezom rada za opće dobro) u koji je uključeno 19 osoba koje će obavljati poslove održavanja javnih površina i čišćenja ulica.

Gradonačelnik je uputio javni poziv vlasnicima pasa koji iste šeću po šetnici uz Muru i drugim javnim površinama, da prema važećoj Odluci o držanju kućnih ljubimaca i postupanju s psima i mačkama, te drugim napuštenim i izgubljenim životinjama na području Grada Mursko Središće,  pse ne puštaju sa povodaca te da iza svog psa sam vlasnik treba počistiti nered, kako komunalni redar ne bi bio prisiljen izdavati novčane kazne za prekršitelje propisanih odredbi.

Na šetnici je sve više ljudi, turista, majki s malom djecom pa gradonačelnik moli za razumijevanje. Isto tako na sjednici je dogovoreno da se izvrši provjera stanja, popravak i bojanje  postojećih dječjih igrališta u svim naseljima, postavljanje ograda uz dječja igrališta prema cesti tamo gdje je to potrebno, te popravak koševa na košarkaškom igralištu u Peklenici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije