Sitnice dobivaju nazive ulica, a 19 osoba radit će za opće dobro

U ponedjeljak 10. ožujka održana je 35. sjednica stručnog Kolegija gradonačelnika Grada Mursko Središće. Na adresu Grada iz Državne geodetske uprave stigao je odgovor vezano uz način izdavanja kućnih brojeva za romsko naselje Sitnice, u kojem se navodi da su kućni brojevi već dodijeljeni kod popisa stanovništva.

S obzirom na činjenicu da je romsko naselje Sitnice infrastrukturno uređeno i u naravi u naselju postoji više ulica, VMO Sitnice izrazio je želju da se ulice imenuju, a isto se predlaže na razmatranje i usvajanje Gradskom vijeću tj. Povjerenstvu za preimenovanje i imenovanje novih ulica, a mještani romskog naselja Sitnice nove brojeve mogu preuzeti po okončanju postupka imenovanja ulica.

Gradonačelnik Dražen Srpak upoznat je s popis korisnika zajamčene minimalne naknade. Riječ je o 19 osoba s područja Grada Mursko Središće koji su radno sposobnih i nezaposleni s obavezom rada za opće dobro. Dogovoreno je se u suradnji s predsjednicima mjesnih odbora Mursko Središće, Sitnice i Križovec tim osobama dostave službeni pozivi za zajednički radni sastanak na kojem će se definirati obveze rada za opće dobro.

Na sjednici je donijet zaključak da je za potrebe programa javnih radova potrebno dostaviti službenu prijavu za 24 radnika za područje svih naselja u sastavu Grada, dok je za program stručnog osposobljavanja potrebno dostaviti služenu prijavu za 7 radnika. Prijave se dostavljaju Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, ispostava Čakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije