MDS za Dan žena u Čakovcu dijelio cvijeće od ukrasnog papira

Već tradicionalno Međimurski demokratski savez obilježava Dan žena darivanjem Međimurki cvijećem od ukrasnog papira. Tako su u subotu 8. ožujka na Tgu Republike u Čakovcu darivali Međimurke.

Cvijeće od ukrasnog papira je jedna od tradicionalnih rukotvorina iz Međimurja koje su u prošlosti izrađivale vrijedne ruke naših mama i baka. One su ukrašavale svoje domove prilikom različitih svečanosti i blagdana, a često je izrada rukotvorina bila i izvor dodatnih prihoda. Ove rukotvorine od papira simbol su, kako maštovitosti i kreativnosti, tako i snalažljivosti i samoprijegornosti Međimurki u teškim vremenima.

– Na žalost, i danas  brojne Međimurke teškim radom i uz nisku plaću u tekstilnoj, obućarskoj industriji i trgovini, pridonose i pomažu svojim obiteljima. Kao simboličan znak zahvale MDS im  daruje upravo simbol njihove radišnosti  iz prošlih vremena – cvijeće od papira – rekao je predsjednik MDS-a Željko Pavlic. Cvijeće je izradila i u njih ugradila mnogo truda i mašte Terezija Pavlic iz Svete Marije. 

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije