GV Čakovca protiv sudjelovanja Grada u preoblikovanju NK Međimurja

Na 6. sjednici Gradskog vijeća našla se točka o prihvaćanju ili ne prihvaćanju toga da Grad Čakovec sudjeluje u preoblikovanju NK Međimurja u sportsko dioničko društvo. Nakon poduže rasprave vijećnici su bili jednoglasni u tomu da Grad neće sudjelovati u takvom preoblikovanju čakovečkog nogometnog trećeligaša.

Naime, u obrazloženju svojeg, kako je istaknuo gradonačelnik Stjepan Kovač, osobnog stava o samom preoblikovanju kluba u s.d.d., kazao je da nogometni klub djeluje kao udruga u čijem osnivanju Čakovec nije sudjelovao, kao ni u osnivanju bilo koje druge udruge, stoga nema razloga ulaziti u njihovo preoblikovanje.

– Ova točka se prije svega našla na dnevnom redu sjednice, kazao je Kovač, iz tog razloga jer želim da svi kao vijećnici ovoga grada zajedno odlučujemo o ovakvim stvarima, ali i novcima, jer radi se o milijun kuna Grada Čakovca. Iz kluba je do sada na Grad stiglo jedino rješenje MZOS-a u kojem stoji da su ispunjeni svi uvjeti za dragovoljno preoblikovanje NK Međimurja u sportsko dioničko društvo, a na bezbrojne pozive i molbe do održavanja ove sjednice nitko iz kluba nije se “uspio” pripremiti i poslati izvješće o poslovanju kluba.

Ne želimo puniti rupu bez dna

Prihvaćanjem svojeg sudjelovanja u tom preoblikovanju Grad Čakovec bi se obavezao na uplatu milijun kuna na račun Ministarstva obrazovanja znanosti i sporta, a čime bi se zapravo preuzeo dug NK Međimurja prema ministarstvu koji iznosi više od dva i pol milijuna kuna.

– Protiv sam sudjelovanja Grada u preoblikovanju NK Međimurja u s.d.d., dodao je još gradonačelnik, jer smatram da je ovakva vrsta preoblikovanja neodrživa i prije svega nepravedna prema građanima Čakovca. Dati danas milijun kuna klubu koji ima ukupni dug od 9.680. 000 kuna i kojem je Grad u posljednjih pet godina dao kroz korištenje terena ali novčana sredstva 3.263.852 kuna bilo bi poslovno krajnje neopravdano.

– Zato mislim da nije u interesu građana da Grad u ovom trenutku ulazi u takvu vrstu poslovanja, ističe gradonačelnik i stvara si dodatne financijske obaveze. Isto tako ne želim da nakon sjednice zli jezici govore kako je Stjepan Kovač uništio nogomet u Čakovcu jer to nije tako. Ja sam za to da se da mogućnost i prilika svakome i da mu se i financijski pomogne, no iza toga onda moraju biti rezultati, mora postojati opravdanost utrošenih sredstava.

Na pitanje o tomu što će učiniti u slučaju da mu sutra netko iz kluba na stol stavi ključeve klupskih prostorija i kaže da NK Međimurje zbog ove odluke Gradskog vijeća više ne može funkcionirati, Kovač je odgovorio vrlo kratko.

– Osloboditi će se 150 kvadratih metara korisnog prostora na gradskom stadionu koji ćemo moći iskorititi kako bi se pomoglo nekoj drugoj udruzi građana, iza koje stoje rezultati i koja je nositelj kvalitete na području u kojem djeluje.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije