Župan u Murskom Središću: Evo o čemu je razgovarao s gradonačelnikom

U četvrtak 6. ožujka Grad Mursko Središće posjetio je župan Matija Posavec. Zajedno s gradonačelnikom Draženom Srpakom i suradnicima obišli su Poslovnu zonu “Brezje” gdje je gradonačelnik župana izvijestio o tekućim radovima u zoni, te svim ostalim relevantnim podacima vezanim uz stavljanje zone u funkciju.

Tako je župan izvješten o još 7 neprodanih parcela veličine od 5000 do 8000 metara kvadratnih od ukupno 13 koliko ih ima u Poslovnoj zoni “Brezje”. Šest parcela zapadno od pruge je već prodano i u 3 se pripremaju investicije, a za preostalih 7 istočno od pruge postoji interes za kupnju uz cijenu 5,00 eura po metru kvadratnom.

Ovih dana će Gradsko vijeće izmijeniti uvjete prodaje na bolje, pa će tako umjesto dosadašnji 50% jamčevine biti zamijenjeno na 25%, a dosadašnjih 6 rata obročnog plaćanja biti zamijenjeno za 12 rata, te će tijekom mjeseca ožujka biti objavljen natječaj za prodaju pod povoljnijim uvjetima. U zoni se radovi iskrčivanja panjeva te ravnanja zemljišta privode kraju, te će županija ovih dana doznačiti Gradu Mursko Središće 100.000,00 kuna iz proračuna Međimurske županije za tu namjenu, a Grad Mursko Središće se zahvaljuje na prepoznatom potencijalu ove zone.

Također su razgovarali o skorašnjem otvaranju Upravnog odjela za prostornu uređenje, gradnju i zaštitu okoliša, a koji se već uređuje u prostorijama DVD-a Mursko Središće,te će tako građani konačno moći ove usluge obavljati u svom gradu. Adaptacija i opremanje prostorija iznosi 80.000,00 kuna, financirano iz proračuna Međimurske županije. Županija je također osigurala 100.000,00 kuna za rekonstrukciju Centra za kulturu.

Razgovaralo se isto tako o gorućem problemu prometovanja teretnog prometa kroz Grad Mursko Središće, te je župan rekao kako će kroz desetak dana biti organiziran sastanak sa 3 nadležna Ministarstva na kojem će prisustvovati gradonačelnik i župan, te se iz toga daje zaključiti da se stvar pokreće ka svome rješavanju.

Obzirom što je Ministarstvo obrazovanja, znanosti i športa raspisalo javni poziv za dostavu projektnih prijedloga “Pripreme zalihe infrastrukturnih projekata za Europski fond za regionalni razvoj” gradonačelnik je sa županom dogovorio da se za školu u Murskom Središću od strane REDEA-e izradi studija pred izvodljivosti i da se na taj način pokuša dogradnja Osnovne škole Mursko Središće, čime bi se omogućila jedno smjenska nastava uvrstiti u gore spomenute projekte.

Župan je također obećao da će potencijalne investitore koji se obraćaju županiji za pomoć sa upitima za zemljišta preusmjeravati u Mursko Središće, a bude li mogućnosti u županijskom proračunu odobriti će se još sredstava za potrebe opremanja Poslovne zone “Brezje”. Gradonačelnik je županu izrazio zadovoljstvo na razumijevanju problema i potrebama Murskog Središća i na kraju mu zahvalio na dosadašnjoj pomoći.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije