“Rezultat referenduma je izvrsna vijest za Prelog, a loša za Goričan”

U nedjelju je u Goričanu održan lokalni referendum oko izgradnje kompostane u poljoprivredno gospodarskoj zoni istočno od Goričana.

Referendumsko pitanje glasilo je: Jeste li protiv izgradnje kompostane i popratnih sadržaja u Goričanu označene u Detaljnom planu uređenja poljoprivredno gospodarske zone istočno od Goričana na građevnoj čestici komunalno servisnih djelatnosti (oznaka K3) Općine Goričan?

Prema prvim neslužbenim razultatima od 2418 birača koja su imala pravo glasa njih 1359 odazvalo se referendumu što je 56,2 posto. U glasačkim kutijama bilo je 1328 listića – 1326 važećih i 32 nevažeća. Od birača koji su izašli na referendum 1264 je bilo PROTIV, A 61 ZA.

Time je referendum prošao jer je na referendum izašlo više od polovice upisanih birača, a velika većina njih bila je protiv kompostane. O nedjeljnom referendumu razgovarali smo s načelnikom općine Goričan Mariom Moharićem (SDP).

eMedjimurje.hr: Kako komentirate ishod referenduma? Jeste li se nadali takvom odazivu mještana?

– Rezultat referenduma je izvrsna vijest za grad Prelog a loša za općinu Goričan. Za očekivati je bilo da će odaziv biti velik.


eMedjimurje.hr: Što gubitak kompostane znači za Goričan?

– Gubitak kompostane znači manji proračun za općinu Goričan i sve posljedice koje proizlaze iz toga.


eMedjimurje.hr: Kakva je daljnja sudbina komopstane i da li je to kraj te priče?

– Projekt kompostane u Goričanu je završen, no u Prelogu kompostana će zasigurno zaživjeti i donositi građanima Preloga vrlo solidne prihode. Apsurd je u tome što je u Goričanu HDZ ovaj projekt minirao, a u Prelogu gdje je ta ista stranka na vlasti i gradonačelnik Grada Preloga također iz te stranke, objeručke prihvaćaju izgradnju kompostane i to svega 300-400 metara od centra Preloga odnosno od gradske tržnice, što naravno nema nikakve veze sa mogućim neugodnim mirisima koji se inače šire najviše desetak metara od samog komposta.

Razlika između Goričana i Preloga je samo u tome što HDZ u Goričanu, gdje su oporba ruše lažima i obmanama svaki projekt koji je za razvoj Goričana, dok u Prelogu gdje je SDP oporba, apsolutno podržavaju projekt kompostane u Prelogu i sve projekte koji su na dobrobit građana Preloga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije