Županijski HDZ: “Tim novih ljudi za boljitak Grada Čakovca”

Sa zadovoljstvom možemo konstatirati da postojećoj vlasti u Čakovcu možemo ponuditi alternativu – a to je novi tim ljudi, nova snaga za bolji Čakovec – istaknuo je na konferenciji za novinare predsjednik županijskog HDZ-a i član Nacionalnog predsjedništva, Darko Horvat, govoreći o novoizabranom predsjedniku GO HDZ-a Čakovca, dr.sc. Tomislavu Novinšćaku, te novom Gradskom odboru.

Podsjećamo, na nedavno održanoj izbornoj skupštini GO, uz predsjednika, izabran je novi GO, te Nadzorni odbor, a uskoro slijedi konstituirajuća sjednica. “Grad Čakovec već dulje vrijeme zaostaje, toga smo svi svjesni, ali nažalost, to je zbog toga što se već  dulje vrijeme bira jedna te ista vlast što nije dobro. To, pak, treba promijeniti, a znam da mi to možemo,  naša stranka to može ” – poručio je novinarima predsjednik čakovečkog HDZ-a, dr.sc. Tomislav Novinšćak.

Novinare je zanimalo što HDZ misli o aferi “euri” i Mladenu Novaku, (SDP) predsjedniku međimurske Županijske skupštine, te o najavljivanom preseljenju sjedišta, odnosno, ovlasti pojedinih institucija. “Da Međimurje gubi identitet, županijski HDZ upozorava već dulje vrijeme, no, određeni broj građana još uvijek vjeruje slatkorječivosti aktualnog župana Matije Posavca, koji nas sve zajedno tješi da to baš neće biti tako kada su u pitanju sudovi, bolnica, policijske postaje, porezne ispostave… Bolnicu praktički više niti nemamo iako smo je sami podizali vlastitim sredstvima, a niti Županija ne stoji bolje kada su u pitanju financije.

Župan Posavec priča o razno-raznim uštedama i dugovanju Županije onakvom kako bi ljepše izgledalo prema javnosti, dok je realna slika sasvim drugačija”, istaknuo je predsjednik međimurskog HDZ-a, Darko Horvat. Kada, pak, je u pitanju tzv. afera “euri” i predsjednik međimurske Skupštine, Mladen Novak, za HDZ priča tu nije završena, čeka se odgovor nadležnih institucija koje se bave istragom cijelog slučaja, nakon čega će se HDZ o svemu očitovati. O tehničkom tijeku unutarstranačkih izbora u proteklih pola godine kada je postavljen za povjerenika, govorio je jedan od osnivača HDZ-a u Međimurju, Marijan Ramušćak.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije