D. Dania: Ravnomjerno vodimo brigu o svim naseljima Općine Nedelišće

Svima je poznato da se Općina Nedelišće svakim danom sve više razvija. Zasluge za ravnomjeran razvoj svih naselja svakako, osim gospodartvenika, idu i općinskim čelnicima koje predvodi Darko Dania (SDP) kojemu su mještani dali povjerenje na svibanjskim lokalnim izborima. Dania ističe da se jednakomjerono vodi briga o svim naseljima u sklopu Općine. Prošlo je šest mjeseci od preuzimanja vlasti, pa nas je zanimalo koji su to realizirani važni projekti.

Načelnik ističe da se izgradnja sustava fekalne i oborinske odvodnje privodi se kraju. Izvedeni su cjevovodi za oborinsku i sanitarnu odvodnju te izvodi za priključke u Dunjkovcu i Pretetincu. U Pretetincu su izgrađeni retencijsko-infiltracijski bazeni sjeveroistočno i jugoistočno od nogometnog igrališta, a pred završetkom je izgradnja retencijsko – infiltracijskog bazena koji se nalazi istočno od Dunjkovca tj. sjeveroistočno od  Ulice dr. Ljudevita Gaja. Funkcija bazena je primanje i retenciranje te infiltracija (upijanje) oborinske vode. Bazeni su smješteni u prirodnoj depresiji na terenu. Da bi se osigurala određena sigurnost a bazeni zaštitili od zagađenja, oko bazena postaviti će se ograda visine 2 m. Sanitarna kanalizacija puštena je u probni rad. 

Dania dalje navodi kako su tijekom mjeseca lipnja započeli radovi na sanaciji i rekonstrukciji prometnice i izgradnji pješačko-biciklističke staze po izvedbi kanalizacije u Pretetincu od strane Županijske uprave za ceste. Ukupna vrijednost rekonstrukcije LC 20052  s uređenjem pješačko-biciklističkih staza u Pretetincu iznosila je 1.618.766,25 kn od čega pješačko biciklističke staze 334.200,95 kn, a Općina Nedelišće je sufinancirala izgradnju pješačko biciklističkih staza u mjestu u iznosu od 159.198,12 kn.

Krajem mjeseca lipnja izvedeno je asfaltiranje prometnice i staze u ulici Ognjena Price u Nedelišću gdje je ugovorna vrijednost radova iznosila 90.806,00 kn s PDV-om. Istovremeno, krajem mjeseca lipnja započeli su radovi i na izgradnji prometnica Dunjkovec – Ciglenice sukladno projektnoj dokumentaciji te radovi na sanaciji i rekonstrukciji prometnice i izgradnji pješačko-biciklističke staze po izvedbi kanalizacije u Dunjkovcu, također od strane Županijske uprave za ceste. Općina Nedelišće je taj projekt sufinancirala u iznosu od 48.410,38 kn.

Izgrađeni su i produžeci Ulice Zrinskih i Nove ulice uz ugovorenu vrijednost radova 107.617,00 kuna sa PDV-om. Općina Nedelišće je tokom svibnja 2015. godine s Tegra d.o.o. sklopila ugovor o izvođenju radova na šljunčanju poljskih putova u naseljima na području općine. Radovi su izvedeni u vrijednosti od 113.765,63 kn.

Izgradnja Sportsko rekreacijskog parka Trate je završena. Tijekom kolovoza izvršen je tehnički pregled građevine i ishođena dozvola za uporabu građevine. Objekt je u funkciji  s izvođačem radova tvrtke TEAM d.d. iz Čakovca završeni su pregovori o primopredaji radova i okončanom obračunu. Realizirana je prva faza 2009.-2012. kod koje je izgrađeno nogometno igralište s vlastitom zaštitnom ogradom s navodnjavanjem, prilazi za ambulatno i vatrogasna vozila, u suterenu garderobe i sanitarije, tajništvo atletskog i nogometnog kluba, čekaonica, hodnik s atletskom stazom, nenatkrivene tribine s 318 sjedećih mjesta, prateći sadržaji, kotlovnica i prostorija instalacija u vrijednosti od 11.875.090,00 kn.

Od ostalih većih projekata treba izdvojiti adaptaciju domova kulture u Črečanu i Gornjem Hrašćanu gdje je uloženo gotovo pola milijuna kuna. U mjesecu srpnju Općina Nedelišće ugovorila je s tvrtkom Pavlic-asfalt-beton iz Goričana radove na Sportsko rekreacijskom parku Ciglenice u Pušćinama na asfaltiranju rukometnog i košarkaškog igrališta u vrijednosti od 190.062,06 kn.

– To su samo neki veći projekti uz one koje rješavamo u hodu prema potrebama vijeća mjesnih odbora. Na području naše Općine u tijeku je još dosta radova, a više o njima bit će riječi iduće godine kada ću vijećnicima podnijeti izvješću o radu – rekao je Dania.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije