OV Selnica: Imaju kuću i stan i na popisu su za dobivanje ogrjeva!

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Selnica u aktualnom satu vijećnik Mijo Kocijan osvrnuo se na zatraženi popis o socijalnim slučajevima. Konstatirao je da se na popisu nalaze i bogati i siromašni. Neshvatljivo mu je da netko tko ima kuću i auto se nalazi na popisu socijalnih problema.

Općinski načelnik Ervin Vičević odgovorio je da popis stiže iz Centra za socijalnu skrb, a Međimurska županija dodjeljuje novčana sredstva za ogrjev upravo prema tom popisu. Pozvao je Kocijana da napiše dopis Općini, navede primjere, a oni će ga proslijediti na adresu Centra za socijalnu skrb.

Vijećnike je zanimalo kakva je situacija vezana uz dugovanja za komunalnu naknadu. – Poslano je 238 opomena, pozivu se odazvalo 127 osoba, a ostalih 111 osoba tvrdilo je da nisu dobili opomene i davalo neke druge izgovore. Petra, koja je na stručnom osposobljavanju kod nas, ih je sve nazvala uz zamolbu da se jave na Općinu. Sad se već javilo nešto više od 20 osoba, što znači da ih još devedeset. Jedno vrijeme ćemo još pričekati, a onda idu prve ovrhe van.

U Selnici je ostalo 28 osoba, u Donjem Zebancu 42, Bukovcu 8, Praporčanu 8 i Donjem Koncovčaku 10. Svima smo ponudili da mogu platiti na rate, a nažalost ima i slučajeva da obitelj živi 10 godina u kući i uopće se nisu prijavili. Ima slučajeva gdje je Općina izgubila neka sredstva po komunalnom doprinosu, jedan slučaj je iz Donjeg Koncovčaka, jer je iznos od 15.000 za komunalni doprinos kuna zastario – rekao je Vičević.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije