Članovi međimurskog HSP-a dr. Ante Starčević u Vukovaru

Pod geslom “87 svijeća za 87 dana opsade Vukovara” članovi međimurskog HSP-a dr. Ante Starčević 16. studenog hodočastili su u Vukovar. Ovogodišnje hodočašće povodom 22. obljetnice pada grada heroja – Vukovara imalo je dvostruku simboliku.

Polaganjem vijenaca na Ovčari i Memorijalnom groblju Vukovar odana je počast svim žrtvama obrane Vukovara, no istovremeno dana ja i puna podrška Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara protiv uvođenja ćirilice u ovaj hrvatski sveti i mučenički grad. Pravaši su ujedno posjetili i Spomen dom na Trpinjskoj cesti, Memorijalni centar Domovinskog rata u Vukovaru, masovno stratište Ovčaru, vukovarsku bolnicu, križ na ušću Vuke u Dunav i vukovarski vodotoranj.

Molitvom za sve poginule hrvatske branitelje u vukovarskoj Crkvi sv. Filipa i Jakova završeno je ovogodišnje hodočašće. Pravaši su posebno istakli da je između mnogobrojnih bestijalnih zvjerstava opsade Vukovara ’91. godine od strane srbočetničkog agresora silovano i više od 3000 žena prilikom čega je hrvatsko pravosuđe u ovih 22 godine procesuiralo samo tri slučaja.

Članovi Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević će u ponedjeljak 18. studenog, na sam dan pada Vukovara, u Vukovarskoj ulici u Čakovcu zapaliti 87 svijeća za 87 dana bestijalne opsade Vukovara.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije