Općina Šenkovec u akciji pomoći onima koji teško brinu za sebe

Općina Šenkovec je jedna od općina koja puno daje svojoj socijali, te o njima uvijek vodi brigu je li riječ o javnim radovima, programu za staračka kućanstva ili rješavanja pitanja pomagača u nastavi za osnovnu školu ili za vrtić.

To su sve projekti u kojima općina prednjači, kada je riječ o Međimurju, ali i kada je riječ o novim aktivnostima, a posebice na polju pomoći onima kojima je pomoć neophodna.


Program pomoći onima koji se ne mogu brinuti sami za sebe

– Danas su vremena kada se svi zajedno moramo brinuti o onim najpotrebitijima, posebice trajno bolesnima i nemoćnima. Iako vlada mišljenje da novca nema, a istina je da se do njega u ovim teškim vremenima teže dolazi nego prije, moj je stav da ovaj segment društva mora imati adekvatnu podršku općine. Nakon dužeg razmišljanja, kao i ispitivanja svih mogućnosti, odlučio sam pokrenuti program pomoći onima koji se ne mogu u potpunosti brinuti sami za sebe, kojima je potrebna svakodnevna pomoć i njega, od onih malih stvari poput špeceraja i čišćenja pa do ipak onih ozbiljnijih poput brige za higijenu… – naglasio je načelnik općine Saša Horvat.

Napraviti bazu podataka i kreirati adekvatan program pomoći

Horvat smatra kako je to najmanje što mogu učiniti. – Sada ćemo napraviti popis ljudi, bazu podataka, temeljem koje budemo kreirali adekvatan program pomoći te za njega u proračunu predvidjeti sredstva kojim ćemo podržati i zaokružiti cijelu priču. Pozivam sve moje drage mještane kojima je ovakva pomoć neophodna da se jave na općinu na broj 343 250 ili emailom na opcina.senkovec@gmail.com te ostave svoje podatke te informaciju za što točno trebaju pomoć – istaknuo je načelnik Saša Horvat.

Javni poziv se nalazi i na općinskim web stranicama www.senkovec.hr, a iz JUO-a općine nas obavještavaju da će sve one koji se jave povratno kontaktirati te posjetiti s ciljem utvrđivanja činjeničnog stanja u svakom takvom kućanstvu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije