Župan Posavec se vozi sam, skupi BMW rijetko izlazi na cestu

Medijski istupi međimurskog župana Matije Posavca (HNS), koji je prozvan najštedljivijim hrvatskim županom nakon što je skresao svoju plaću i plaće županijskih službenika, odrekao se kartice i službenog vozača, pa se vozi u sedam godina starom službenom Ford Focusu, nisu na sjednici Skupštine Međimurske županije prošli bez odjeka.

– Je li službeni vozač Županije dobio otkaz i kolike su uštede zbog toga? Je li luksuzno vozilo župana prodano i koliko je novca uprihodovano u proračunu? Kolike su uštede zbog toga što je župan odbacio kreditnu karticu? – nizao je pitanja mr. sc. Franjo Cimerman (HDS). Darko Horvat (HDZ) upozorio je da su svi ekonomski pokazatelji na području Međimurja lošiji.

– Glavnim krivcima za takvo stanje proglasili ste zaposlene u Županiji jer ste jedino njima do sada uspjeli smanjiti plaće – rekao je Horvat i dodao kako zna da je dio političkog marketinga znati predstaviti se javnosti. Dio je to igre, poput šahovske partije. Župan Posavec odgovorio je da usluge službenog vozača rijetko koristi. Vozač i dalje radi, a BMW 530 XD iz 2007., koji je kupio bivši župan Josip Posavec, aktualni župan koristi samo iznimno. Službenu karticu nikad, dodao je, nije ni imao.

– Što se ušteda tiče, matematika je jasna. Naslijedio sam 26,9 milijuna kuna duga, a sad je on 17,4 milijuna. Smanjenje plaća bila je poruka jer je Županija za plaće trošila 20 posto više od izvornih prihoda, što je protuzakonito! S racionalizacijom idemo dalje – rekao je Posavec koji je vijećnicima servirao i odluku da se 30 posto naknada koje dobivaju isplaćuje humanitarnim zakladama “Katruži” i “Dr. Vinko Žganec”, u kojima je upravitelj.

Umjesto 600, dobivat će 420 kuna po sjednici, što je za svih 42 vijećnika 77.000 kuna godišnje uštede.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije