Crveni lav “krasit” će službeni grb Općine Selnica?

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Selnica bilo je riječi o izgledu općinskog grba. Načelnik Ervin Vičević istaknuo je da je kao vijećnik u više navrata postavljao upite vezane na tu temu.

Rekao je da za predloženi plavi grb nije izdana suglasnost od Ministarstva uprave, a 2005. godine prihvaćena je ideja crvenog grba s lavom. Vijećnike je pozvao da se izjasne žele li da se nastavi s ovakvom idejom ili da se krene s izradom novog. 

– Radi se o par tisuća kuna, crveni grb s lavom je i prihvaćen u Državnom arhivu. Ovo nije prijedlog odluke o grbu već rasprava da li ćemo nastaviti sa izradom predloženog grba – rekao je Vičević. Vijećnik Anđelko Kovačić je mišljenja da bi kao motiv trebalo pronaći poveznicu s općinom, a sveti Marko, koji je zaštitnik mještana, povezuje se s lavom.

Predsjednik Općinskog vijeća Radovan Zadravec naglasio je da bi izrada novog grba puno više koštala. Na kraju je sa 10 glasova za i 2 suzdržana odlučeno da se nastavi s izradom predloženog grba sa crvenim lavom.

– Ovo nije konačna odluka! Prijedlozi su dobrodošli – poručili su općinski čelnici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije