Saznajte zašto je Marijan Varga prozivao i optuživao političke “suparnike”?

Na trećoj sjednici Općinskog vijeća Općine Donja Dubrava koju je sazvao predsjednik Zlatko Haramija (HDZ) bilo je itekako zanimljivo. Prije aktualnog sata naglasio je da se odsada sve sjednice tonski snimaju prema odluci koju je prethodno donijelo OV.

Pridržavajući se Poslovnika, sa škakljivim pitanjima u aktualnom satu prednjačio je bivši načelnik Marijan Varga (HNS). Općinskog načelnika Dražena Misera (HDZ) prozvao je na temelju upita mještana koji su ga kako kaže sa zgražanjem pitali zašto je tijekom 125. obljetnice vatrogastva u Donjoj Dubravi gradonačelnik Grada Hardeksena morao pronaći prenoćište u susjednom mjestu, dok su svi gostujući vatrogasci iz Njemačke bili zbrinuti po kućama.

Konkretno ga upitao zašto nije želio udomiti gradonačelnika? Varga je naveo i neke od komentara mještana: “Vjerojatno načelnik to nije mogao jer u Brodarskoj ulici ima boravak nezakonito i smješten je u poslovne, a ne obiteljske prostorije ili “Bi to načelnik, ali gradonačelniku i supruzi trebalo bi dati dva doručka i jedan ručak, a to košta jer je naučen samo uzimati novac kad mu netko dolazi u dvorište”.

Iako je zatražio pismene odgovore, načelnik Miser mu je želio na ove prozivke odmah odgovoriti. – Sasvim ste u krivu. Mene je kontaktirao predsjednik DVD-a Donja Dubrava i upitao me da li se neću ljutiti ako će gradonačelnik sa suprugom prespavati kod bivšeg načelnika jer su stari prijatelji. U tome nisam vidio ništa loše i složio se s takvom idejom što možete provjeriti kod predsjednika vatrogasaca.

Što se tiče moga privatnog života tu vam neću dozvoliti da me išta pitate jer sve što imam stvorio sam zajedno sa svojom obitelji – odgovorio je Miser. Varga tu nije stao te je nekoliko vijećnika – političkih “suparnika” iz redova HDZ-a, Hrvatskih laburista i Grupe građana optužio kako radnicima ne isplaćuju plaće, ne plaćaju im zdravstveno i mirovinsko i zapošljavaju na crno, a neke je čak upitao da li su protiv njih podnijete kaznene prijave zbog krijumčarenja i nezakonitih radnji. O tim optužbama prozvani su se ogradili da je sve izmišljotina, a Varga je od nekih zatražio pismena očitovanja.

 

U sklopu aktualca Zoran Horvat (HNS) upitao je što je s 350 tisuća kuna koje je Ministarstvo kulture prije 4 mjeseca odobrilo za obnovu Doma kulture Zalan.

– Radovi su trebali biti gotovi do 15. studenog, a prema izrađenom troškovniku trebali su koštati 1,3 milijuna kuna. U ovom trenutku Općina u proračunu nema ostatak koji mora podmiriti da bi se radovi obavili. To ne znači da smo odustali. Idemo u Zagreb i zatražit ćemo mogućnost da nam se sredstva prolongiraju ili namijeniti za neki drugi projekt jer ih se ne želimo odreći- rekao je Miser.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije