Zašto je Marija Frančić na svečanoj sjednici prozvala medije?

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Sveta Marija koja je održana uz Dane Općine, novoizabrana predsjednica Općinskog vijeća Marija Frančić uzela si je za pravo i javno prozvala medije kako ne izvještavaju o aktualnosti u toj općini.

Zanimljivo da je takav zaključak donijela za vrlo kratko vrijeme obnašanja te dužnosti. U proteklom mandatu vijećnica HSS-a Marija Frančić bila je u oporbi, a u prijašnjem mandatu obavljala je načelničku funkciju. Vjerojatno je, “politički odmarajući se u protekle četiri godine”, zaboravila sistem na koji način se komunicira s medijima.

Novinari koji prate rad tamošnjeg Općinskog vijeća u dva navrata nisu primili pozive za sjednice koje je sazvala upravo predsjednica OV-a. Po njezinom bi novinari vjerojatno trebali biti sveznalice i u svakom trenutku znati gdje se što događa. Istina je da je novinarima posao istraživati, međutim teme za istraživanje odabiru sami i nitko im ne nameće i govori što će pisati.

Zato bi bilo dobro da si gospođa Marija Frančić na početku mandata “ponovi gradivo” i pozove novinare na sjednice, a oni imaju pravo ovisno o dnevnome redu odlučiti –  da li će doći ili ne i što će pisati, a što ne.

I da, pozivi za ovu svečanu sjednicu su stigli, a novinari su događaj plasirali u javnost  jer su bili pozvani.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije