Ubrzano se radi na realizaciji projekta POS stanova u Šenkovcu

Nakon što je na konferenciji za novinare protekle srijede 28. kolovoza načelnik Općine Šenkovec Saša Horvat predstavio jednu od većih investicija u graditeljstvu u Međimurju u posljednjih nekoliko godina, očekivao se sljedeći korak, odnosno kako je najavljeno realizacija ankete koja je prvi korak u cjelokupnom projektu.

Od nedjelje 1. rujna na općinskim web stranicama svi zainteresirani mogu ispuniti anketu koja nije sama po sebi obvezujuća, već se njome ispituje generalni interes stanovništva, što je osnov za sve daljnje korake.

Međutim, općinsko vodstvo je pored toga odradilo i nekolicinu novih sastanaka u resornim ministarstvima, ali i s direktorom agencije AUDIO (Agencije za upravljanje državnom imovinom) Erikom Mohorovićem.

Saša Horvat je tom prilikom uz podršku župana Međimurske županije Matije Posavca još jedanput predstavio zacrtani put, sve odrađeno od zadnjeg razgovora, kao i plan kako u čim skorijem vremenu krenuti u realizaciju samoga projekta. Uz punu podršku Mohorovića dogovoren je novi sastanak polovicom rujna na kojem će se napraviti novi korak prema POS-u u Šenkovcu.

– Ovo je projekt koji će općini donijeti jako mnogo, ali i koji pozicionira sam Šenkovec te Međimurje na kartama mnogih državnih agencija i različitih ministarstava. Osim toga on bi trebao podići sektor graditeljstva koji kako i sami znamo ne stoji najbolje. Novci za ovakve projekte su spremni, a mi smo spremni ih preusmjeriti u naš Šenkovec i međimurski graditeljski sektor – napomenuo je načelnik Horvat.

– Treba koristiti sve kapacitete i mogućnosti koje imamo kao JLS, a naš položaj je jedna od poluga uspjeha. Prometni položaj, blizina centra županije, grada Čakovca, te razvojna vizija su garancije da ćemo uspjeti u naumu da Šenkovec postane pravi primjer uspješne općine – zaključio je Horvat.

Posebno veseli izjava Mohorovića da su ovakvi projekti prioriteti u daljnjoj realizaciji.

– Općina Šenkovec može u potpunosti računati na punu podršku svih uključenih u postupak konačne realizacije projekta te se samo nadamo i dovoljnom broju interesenata. To je ključ da bi mogli krenuti u daljnju realizaciju stoga pozivam sve Međimurke i Međimurce koje zanima kupovina stana po izrazito povoljnim uvjetima da se jave i ispune anketu na web stranici Općine Šenkovec. Jedinstveni upravni odjel Općine Šenkovec sa mnom na čelu Vam svima stoji na raspolaganju, iskoristimo svi zajedno ovu izvanrednu priliku – istaknuo je Horvat.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije