U Donjem Vidovcu putem javnih radova posao našlo 27 mještana

Prva radna sjednica Općinskog vijeća Općine Donji Vidovec započela je svečanom prisegom načelnika Josipa Griveca i njegovog zamjenika Blaža Jakupaka. Zanimljivo je da je Grivecu ovo bila već šesta prisega za načelničku funkciju. U sklopu aktualnog sata načelnik je upoznao vijećnike, posebice nove s aktualnim radovima, pregovorima i planovima.

U tijeku je uređenje prostorija u Domu kulture koje će koristiti općinske udruge za što je Ministarstvo kulture osiguralo 200 tisuća kuna. U planu je opremanje i otvaranje čitaonice Ruža Pokolić, zubne ambulante i turističke zajednice, dok je ideja o komunalnom poduzeća trenutno u stanju mirovanja.

Grivec je naglasio kako je Općina putem javnih radova zaposlila sve mještane koje im je predložio Zavod za zapošljavanje. Tako je u jednom trenutku radilo čak 27 mještana, a načelnik ističe da su njihovim radom uštedjeli cca 200 tisuća kuna jer nisu morali angažirati i plaćati tvrtke za neke radove, a s druge strane mještanima i njihovim obiteljima omogućili su barem privremenu životnu egzistenciju.

Čelništvo općine očekuju financijska sredstva iz pretpristupnih fondova EU prema kojima su zajedno s ostalim lokalnim samoupravama kandidirali desetak kvalitetnih projekata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije