Vlada objavljuje popis poslodavaca koji ne daju plaću!

Na početku sjednice Vlade premijer Zoran Milanović komentirao je kritike sindikalista da se socijalni dijalog vodi preko medija.

– Kao jedan suzdržani komentar kritika da vodimo socijalni dijalog preko medija od strane sindikalnih čelnika. Da u pravu su, ranije se to radilo iza zavjese u tami sobe, ali to tako neće biti. I za stolom i u formatu GSV-a, ali i preko medije. Da javnost zna kako raspoređujemo novac. Više nema premijera koji dolazi nakon što se pregovori vuku mjesecima i sve rješava u pet minuta i tako ponižava ministre – kazao je Milanović.

Ministar financija Slavko Linić je predstavio prijedlog dopuna Zakona o porezu na dohodak. – Naš prijedlog je da objavljujemo popis poduzetnika koji ne isplate tri plaće zaredom – rekao je Linić.

– Najviše postupanja Porezne uprave će biti da onima koji ne plaćaju poreze da im dodatno odrežemo poreze. Javno ćemo objavljivati i svaka rješenja koja idu da se ostvarila imovina bez dovoljnih prihoda. Javno ćemo pokazati sve one koji nisu plaćali porez – rekao je Linić i dodao da će tu biti i “krupne ribe”. Vlada je potom prihvatila ovaj prijedlog.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije