Načelniku Općine Mala Subotica naknada 5 tisuća kuna mjesečno

Održana je i druga sjednica Općinskog vijeća Općine Mala Subotica na kojoj je bilo prisutno 12 vijećnika. Vladimir Mihalic (HNS), zbog privatnih obaveza nije mogao prisustvovati ni drugoj sjednici, pojasnila je na pitanje vijećnika predsjednica Općinskog vijeća Danica Glad (SDP).

Načelnik Vladimir Domjanić na aktualnom je satu govorio o uređenju općine te o dodjeli koncesije za uređenje prostorija u Držimurcu koju je dobila tvrtka Kontura Varaždin. Od države će se za tu namjenu u općinski proračun sliti 200 tisuća kuna, dok je vrijednost radova 320 tisuća kuna. U Ulici Alojzija Stepinca povući će se tanki sloj asfalta. Za most u Ulici Braće Radića raspisat će se natječaj za novi projekt, a izgradnja je planirana iduće godine. Načelnik je izvjestio također da se u javim radovima zaposlilo 10-11 radnika. Pohvalio je Policijsku upravu kako su bili brzi u otkrivanju počinitelja dva požara u Držimurcu u vikendu prilikom Dana općine te da je on također poduzeo mjere razgovora sa Romima vezano za taj problem.

Pintarić: Koliko je novaca uplaćeno za eksploataciju šljunka u Držimurcu?

Na aktualnom satu Miran Pintarić (Laburisti) pitao je koliko je novaca uplaćeno u općinski proračun na račun koncesije za eksploataciju šljunka od firme Pavlic. Načelnik odgovara mu da je do sad uplaćeno oko 42 tisuće kuna, a u ponedjeljak (15.7.) je stigla uplata od 12 tisuća kuna. U razgovoru sa županijskim inspektorom, rečeno je da se jedan dio sredstava uplaćuje državi, jedan dio županiji, a jedan dio općini dok se točan uvid uplate ne zna. Na to je opet Pintarić pitao zna li se uopće količina iskopanog šljunka, pa da se naplati po kubiku, ali načelnik ne zna podatak iskopa.

Miran Pintarić je također postavio pitanje vezano za postavljenje rubnika u Palovcu. – U Palovcu su postavljeni rubnici, ali se postavljanjem jako oštetio kolnik. Što Općina radi po tom pitanju? Zašto se to tako dugo ne sanira? Načelnik odgovara da su date primjedbe izvođaču i njegova je dužnost da se to uredi.


Mladen Križaić
(HDZ) dao je prijedlog pošto je novi saziv vijećnika, da se za drugi saziv podijeli izvod proračuna Općine.

Halić: Zašto se unajmljuje tvrtka za uređenje centra, kad imamo ljude zaposlene u javnim radovima?

– U javnim radovima imamo 10-11 zaposlenih i komunalnog redara, a vidjelo se da centar mjesta uređuje tvrtka Ambijenti zbog čega? Tko je to financirao? – postavila je pitanje nezavisna vijećnica Vesna Halić.

– Ambijenti su uređivali centar jer su tu posađena drveća koja treba znati obrezati ,a zaposlenici javnih radova nisu obučeni za to. Financijski su u tome sudjelovali Hit-AJ, Sistem MEP i Općina – odgovorio je načelnik Domjanić. Vesnu Halić zanimalo je i u kojim se postocima to plaćalo. Načelnik je rekao da u jednakim, jer se uređivalo i drveće po mjestu.


Šegović: Zašto proslava 20 godina Općine Mala Subotica nije bila u svečanijem tonu?

– ­Proslava 20. obljetnice osnutka Općine trebala je biti u vise svečanijem tonu. Zašto nisu prisustvovali župan ili njegovi zamjenici? – pitao je Josip Šegović (HDZ). Načelnik odgovara kako su župan i zamjenici bili spriječeni jer je u 19 sati došao potpredsjednik Mađarske vlade, pa su poslali predsjednika Skupštine.

– Vezano za uređenje groblja u Palovcu, nasadi su izvađeni s jedne strane i tako ostavljeni već duže vrijeme što čini ruglo – smatra Šegović. Načelnik Domjanić odgovara da je izvođaču plaćeno što je napravio, a općina će ostalo urediti.

Šipuš: Tko uređuje općinske web stranice?

Valentin Šipuš (Grupa birača) postavio je pitanje o općinskim web stranicama, tko ih uređuje i zašto nije bilo ništa online o događajima povodom Dana općine? Zamjenik načelnika Dragutin Branilović odgovara kako je za to bilo zaduženo eMedjimurje.hr kojima je ugovor istekao u 3. mjesecu i nije se produžio. Bili su razgovori na tu temu između dviju strana, ali eMedjimurje.hr će taj posao rado prepustiti nekome drugome jer je njihov fokus isključivo na portal eMedjimurje.hr. Treba izraditi novu općinsku web stranicu, tako da će punjenje stranice biti u nadležnosti zaposlenika Općine, vjerojatno za tjedan dana.

Horvat: Na prikazanom filmu o povijesti općine bili izneseni netočni podaci

Josipa Horvata (HSS) zanimalo je zašto na svečanost proslave Dana općine nisu bili pozvani stari vijećnici? Također je primijetio da su na prikazanom filmu bili izneseni netočni podaci. Dao je primjedbu na održanu zakusku poslije svečanosti pod šatorom, gdje je glavna tabla sa uzvanicima bila jako bogata hranom, a ostalim ljudima su se dijelile kobasice, što nije bilo u redu, smatra Horvat. Predsjednica Općinskog vijeća Danica Glad je pitala koje netočne informacije su prikazane u filmu. Horvat odgovara one vezane za  druge izbore u općini kad je Darko Jambrović postao načelnik, a Nikola Štampar zamjenik, pa su izbori bili ponovljeni i ostao je i dalje načelnik Darko Jambrović, a zamjenikom je postao V. Martinec. Nije bilo napomenuto da su to jedini ponovljeni izbori do sada.

Jančec: Pohvala prema Općini Mala Subotica od slovenske Općine Starše

Željko Jančec mišljenja je da su se do sada čule samo kritike,a on ima pohvalu prema Općini od slovenske Općine Starše gdje su bili u gostima sa KUU Zvonom i općine su postali prijatelji pa su tako kod njih gostovali predstavnici naše općine, a oni su bili u našoj općini na Danima općine i zasadili su zajedno drvo prijateljstva ispred Doma kulture. Na to je dodao načelnik, da se ispričava što je to zaboravio spomenuti.

Miran Pintarić je ispred kluba HDZ – HSS – Laburisti predložen za potpredsjednika Općinskog vijeća, za što je jednoglasno i izabran. Vijeće sada ima dva potpredsjednika, Pintarića i Valentina Šipuša.


Načelniku 5 tisuća kuna neto, zamjeniku načelnika 1.200 kuna neto, a predsjednici Općinskog vijeća za poslove legalizacije 2 tisuće kuna bruto mjesečno

Kod točke o donošenju Odluke o načinu utvrđivanja plaće i drugih radnih prava načelnika i zamjenika načelnika Općine Mala Subotica, pročelnik Franjo Janković objasnio je kako su zakonom određeni koeficiienti za obračun plaća načelnika i zamjenika, koji su se izjasnili da će volontirati i primati naknadu. Tako će načelnik primati mjesečnu neto volontersku naknadu od 5 tisuća kuna, a zamjenik neto 1.200 kuna. Uz burnu raspravu vladajuća garnitura je sprovela svoju odluku sa 7 glasova za i 5 glasova oporbe protiv.

 
Na dnevnom redu bila je i točka o donošenju odluke o naknadi za rad predsjednice Općinskog vijeća Danice Glad. Načelnik je napomenuo kako će u narednom razdoblju u općini biti jako puno posla oko legalizacije romskog naselja Piškorovec, pa će predsjednica Općinskog vijeća primati bruto naknadu od 2 tisuće kuna mjesečno. Postavljeno je puno pitanja koji su poslovi predsjednice Vijeća i da je to jako dobra visina naknade za vođenje sjednice, na što je ona odgovorila da to nema veze sa vođenjem sjednice, da će za to biti predložena dodatna druga naknada, a ovo je naknada za njezin rad vezan uz legalizaciju.

Predloženo je neka se napravi ugovor o djelu na ime Danica Glad ako ima puno posla u općini oko legalizacije koje će ona obavljati, a ne tu naknadu svrstati na odluku o radu predsjednice Općinskog vijeća, na što je vladajuća garnitura rekla da su oni donijeli tu odluku a vijećnici mogu glasati. Izglasano je sa 7 glasova za i 5 glasa protiv.

Prihvaćen sporazum o podjeli imovine između Grada Čakovca i Općine Mala Subotica

Sa 7 glasova ZA i onih 5 oporbe protiv, prihvaćen je sporazum o podjeli imovine između Općine Mala Subotica i Grada Čakovca vezano zu izdvajanje Štefanca iz Općine Mala Subotica i pripojenje Gradu Čakovcu i time su riješena sva potraživanja i obveze između Grada i Općine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije