Naknada načelnice Općine Sveta Marija Đurđice Slamek ostaje ista

Nakon konstituirajuće sjednice Općinskog vijeća Općine Sveta Marija, u srijedu 16. lipnja održana je prva radna sjednica na kojoj su donesene prve Izmjene i dopune općinskog proračuna koji je uvećan zbog projekta “Sportsko rekreacijski park za djecu i mlade na trgu u Svetoj Mariji” u visini od 440 tisuća kuna te povećanje plaća zbog raspisanog natječaja za pročelnika u iznosu 30 tisuća kuna.

Vijećnici su prihvatili odluku o prodaji građevinskog zemljišta. Odluka je namijenjena posjednicima općinskog zemljišta koji su gradnjom privatnih objekata prisvojili zemljište te se njome omogućuje kupnja zemljišta radi lakše provedbe legalizacije. Donijet je i zaključak da se ne generalizira cijena općinskog zemljišta potrebna za dokup mještana koji su prisvojili općinsko zemljište, već da se cijena istog donosi posebno za svaku česticu radi različitih troškova parcelizacije.

Općinsko vijeće je ukinulo odluku o komunalnoj naknadi na garaže donesene još 2006. godine jer se u stvarnosti nije ni provodila. Nije napravljena izmjera po kućanstvima te je predloženo ukidanje radi izbjegavanja dodatnog financijskog opterećenja građana.

Do daljnjega općinska načelnica Đuđica Slamek primat će mjesečnu naknadu od 2.300 kuna neto, njezin zamjenik Ivica Kočiš imat će naknadu od 500 kuna (dosada 1.250), predsjednici mjesnih odbora dobivat će 1.000 kuna godišnje, članovi Općinskog vijeća po sjednici će primati 80 kuna, a članovi mjesnih odbora, komisija i povjerenstava 50 kuna po sjednici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije