Održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Preloga

U četvrtak 20. lipnja  održana je konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Preloga na kojoj je za predsjednika izabran Goran Gotal (HDZ) kojeg je predložila koalicija HDZ-HSS. Izabran je s većinom od 11 glasova, te tri suzdržana, kao i potpredsjednici Gradskog vijeća Ignac Belić (HSS) ispred koalicije HDZ-HSS i Nenad Igrec (SDP) ispred koalicije SDP-HSU-MDS.

Novi predsjednik Gradskog vijeća Goran Gotal zahvalio je dosadašnjoj predsjednici Tereziji Božek. Istaknuo je da vijećnici, koji su svečano prisegnuli, djelima moraju pokazivati i dokazivati da su jedino odgovorni građanima, koji su na prvom mjestu, piše Prelog.hr.

U Gradsko vijeće Grada Preloga izabrani su vijećnici Gotal Goran, Belić Ignac, Igrec Nenad, Crnković Silvija, Glavina Dragutin st., Glavina Dragutin ml., Glavina Marijan, Ilijaš Željka, Kobal Josip, Mesmar Marija, Mihoci Slađan, Oto Nikola, Snopek Ivan, Ujlaki Đuro i Žvorc Ante.

Mandatna komisija utvrdila je da je Ljubomir Kolarek, dr. vet. med., izabran za gradonačelnika Grada Preloga dok je za zamjenika gradonačelnika izabran Zdravko Kvakan, dipl. ing. stroj., te im mandat u Gradskom vijeću miruje po sili zakona. Njihovu dužnost vijećnika u Gradskom vijeću Grada Preloga obavljati će Goran Gotal i Ignac Belić, koji su potom izabrani za predsjednika i potpredsjednika.

Također je utvrđeno da izabrani vijećnik Josip Kobal obavlja nespojivu dužnost i to uprave trgovačkog društva Gospodarske zone Prelog d.o.o., koje je u 100-postotnom vlasništvu Grada Preloga. Vijećnik Kobal Josip nije do dana konstituiranja obavijestio Upravni odjel za Upravu i društvene djelatnosti, tijelo nadležno za poslove predstavničkog tijela, o obavljanju nespojive dužnosti, te mu zbog toga mandat vijećnika miruje po sili zakona.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije