Uručeni izborni rezultati i predstavljen novi župan Matija Posavec

Danas je u Maloj vijećnici Međimurske županije održana primopredaja izbornih rezultata te predstavljanje novog međimurskog župana – Matije Posavca i njegovih zamjenika Sandre Herman i Zorana Vidovića, ali i oproštaj od prethodnika Ivice Perhoča koji je najavio povlačenje iz politike. Izborne rezultate županu Matiji Posavcu predao je predsjednik Županijskog izbornog povjerenstva Milko Sombolek.

Perhoč najavio odlazak iz politike

– Ovim danom završava moj četverogodišnji mandat. Hvala svim suradnicima i svim građanima koji su iskazali povjerenje i meni i Matiji. Građani su svoje rekli, ja sam dao obol radu svojim znanjem i iskustvom te završio svoju misiju. Nisam se u vođenju županije vodio temom da moram biti popularan, a moj daljnji angažman neće biti vezan uz politiku. Novoizabranom županu Matiji Posavcu i njegovim zamjenicima želim puno sreće i mudrosti u vođenju županije – istaknuo je na odlasku Ivica Perhoč.

Novi župan racionalizirat će poslovanje Međimurske županije

– Drago mi je da je ova primopredaja vlasti prošla u fer političkoj utrci. Provest ćemo ono ono za što smo se i zalagali – da Županija postane istinski servis građana Međimurja, da svatko tko dođe da nas smatra svojim partnerom i da dobije savjet ukoliko ga traži. Od pročelnika i direktora javnih i institucija tražit ću veću odgovornost i rezultati njihova rada će biti mjerljii i nećemo dozvoliti stagnaciju. Smanjit ćemo broj pročelnika i Upravnih odjela kojih je trenutno devet. Od svih očekujem da svoje mandate stave na raspolaganje te pokažu određenu vrstu lojalnosti aktualnoj vlasti. Odmah u ponedjeljak pozvat ćemo predsjednika Vlade Republike Hrvatske Zorana Milanovića u službeni posjet Međimurju i na razgovor. Sjest ćemo u naredno vrijeme i s načelnicima i gradonačelnicima. Počet ću i s obilascima naših gospodarstvenika.

Matija istaknuo da će biti racionalan i odgovoran župan

– Sandri Herman pripadaju resori društvenih djelatnosti, dok će Zoran Vidović biti zadužen za koordinaciju gospodarskih i komunalnih resora. Ja sam na krajnjem mjestu odgovoran za sve dobre i loše odluke u ovome mandatu. Bit ću odgovoran i racionalan župan. Radit ćemo puno i ne sumnjam da rezultati neće biti vidljivi.

Posavec pozvao građane da mu se jave ukoliko ne dobiju tražene informacije od županijskih službi

– Pozivam građane da ako imaju probleme sa županijskim tvrtkama i službama i ako ne od naših zaposlenika i odjela ne dobe povratne informacije u roku od 7 dana i odgovore u primjerenom roku, da mi se osobno jave, jer ponavljam, Županija mora biti servis građanima. Hvala dosadašnjem županu Ivicu Perhoču na suradnji, a očekujem potporu i s njegove strane u pogledu iskustva i znanja – rekao je novi župan Matija Posavec

Zamjenica župana Sandra Herman istaknula kako je timski igrač

– Timski sam igrač, sama sam se opredjelila za ovu funkciju i u resorima koji spadaju u društvene djelatnosti imam dugogodišnje iskustvo te sam shvatila bit i problematiku u tim područjima. Nastojat ću s tijesno surađivati s ljudima koji su involvirani u te sektore i da zajedno sjednemo i vidimo koji su to problemi koje treba riješiti. Puno će nam lakše biti raditi jer se svi međusobno poznajemo – istaknula je zamjenica župana Sandra Herman.

Zoran Vidović istaknuo kako će svi u njemu imati konkretnog i korektnog suradnika

Zamjenik župana Zoran Vidović bit će zadužen za resore iz gospodarskih, poljoprivrednih i komunalnih djelatnosti. U meni će svi imati konkretnog i korektnog suradnika, želimo da naša županija krene uzlaznom putanjom. Ovi poslovi koje ću obavljati kao zamjenik župana, nastavak su onog što sam obavljao kao zamjenik gradonačelnika. U Međimurskoj županiji imamo vise od 8000 nezaposlenih, i taj trend moramo zaustaviti. Bitno je da se na našem području počnu graditi novi proizvodni kapaciteti. Ulazimo u Europsku uniju i moramo pripremiti projekte vezane za privlačenje sredstavana iz kohezijskih i strukturnih fondova. Spreman sam primiti sve Međimurce u bilo koje doba dana i da Županija, kako smo najavljivali, postane istinski servis građana – istaknuo je Vidović.

Josip Grivec, predsjednik međimurskog HSLS-a kao koalicijski kandidat zahvalio se svima koji su izašli na birališta te Ivici Perhoču na korektnoj političkoj “borbi” u jeku predizborne kampanje što je, smatra Grivec, dobar signal i najava jedne kvalitetne suradnje. – Treba nastojati osobne i stranačke ambicije staviti u drugi plan i raditi za dobrobit Međimurja – rekao je Grivec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije