Ministar gospodarstva: Matija Posavec je najbolji izbor za Međimurje

Potpredsjednik HNS-a i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak je novom posjetu Međimurju posjetio grad Mursko Središće te općinu Štrigova s ciljem da se bolje upozna sa specifičnim problemima tih jedinica lokalne samouprave, ali i da osobno da podršku Matiji Posavcu kao kandidatu za župana Međimurske županije.

Vrdoljak je u kratkoj izjavi obećao konkretnu pomoć gradu i gradonačelniku Draženu Srpaku u rješavanju pitanja oko gospodarske zone Brezje koju vidi kao uspješnu u budućnosti upravo zbog svog položaja, blizine granice sa Slovenijom, ali i poznatoj marljivosti i poduzetnosti Međimuraca.

Ali da bi imali tečniju, kvalitetniju vezu sa svim ministarstvima u Zagrebu, da biste mogli kvalitetnije koristiti fondove EU, da biste se lakše probijali kroz sve probleme i zavrzlame prateće papirologije, morate imati i adekvatnu podršku, znanje i odlučnost i na županiji. Upravo zato smatram da je Matija Posavec najbolji izbor za Međimurje. On se u gotovo svim tim segmentima dokazao i to djelima, a ne samo riječima. Međimurju, uzimajući u obzir nadaleko poznatu međimursku marljivost, je danas potreban jedan mladi vođa, odlučan u stavovima i nastupu, potreban je netko tko će Međimurje u budućem europskom djelovanju dostojno predstavljati. A taj netko je sigurno Matija Posavec– zaključio je Ivan Vrdoljak.

Ovaj dolazak ministra Vrdoljaka u Mursko Središće, nakon nedavnog Prelogu, je samo potvrda onoga što govorimo cijelo vrijeme i za što se osobno zalažem, a to je da se Međimurje mora ravnomjerno razvijati. Sama činjenica da je ministar ponovno tu, da želi saslušati sve što imamo za reći, je pokazatelj da ćemo nakon izborne pobjede u nedjelju imati punu podršku Zagreba i svih resornih ministarstava, ali i javnih poduzeća – naglasio je Matija Posavec, pozvavši sve da izađu na izbore.

Nakon kratkog razgovora s građanima Murskog Središća u župnom dvoru gdje ih je srdačno primio i župnik Tomislav Antekolović, ministar je otišao i općinu Štrigova gdje je posjetio 2 poduzeća, Metal-Ko iz Svetog Urbana te Škrobar Strojarstvo iz Stenetinca, koja i danas unatoč krizi dobro posluju i primjer su međimurske poduzetnosti. Vrdoljak je naglasio da su upravo mala i srednja poduzeća nositelji glavnine gospodarske aktivnosti u Međimurju.

Ovo je izvrsno. Vidjeti da je priča jednostavna i da funkcionira i kako čujem da nema problema u plaćanju… To znači da je sustav pametno složen i da se može uspjeti i u krizi. Nekome kriza, drugome šansa za uspjeh. A Međimurci su uvijek koristili svoje poslovne prilike – izjavio je Vrdoljak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije