Pismo čitatelja: “HNS najveći gubitnik u Vratišincu”

U redakciju našeg portala stiglo je pismo čitatelja iz Gornjeg Kraljevca vezano uz nedavno održane lokalne izbore. Njegovo pismo možete pročitati u nastavku.

“Stavljajući rezime lokalnih izbora u Općini Vratišinec u kojem je izašlo  57,32 % birača (jedan od najvećih odaziva u županiji sa nešto manje od 2000 upisanih birača) donio je niz noviteta koji na prvi pogled nisu vidljivi, a ipak vrlo zanimljivi. Na dan izbora bile su 3 kandidacijske liste za Vijeće (HNS/HSU; SDP; NL) te 2 kandidate za načelnika (HNS – Mlinarić Zdravko i SDP – Tarandek Biserka). 

Vratišinčari su stali na stranu SDP-a i Biserke  koja je sa više od 53 % glasova dobila povjerenje i tako HNS-u i Mlinariću jasno poručili da žele promjene. Nitko nije računao na NL Milene Granatir koja je nedavno izašla iz SDP-a zbog privatnih interesa koje članovi SDP-a nisu podržavali. Prebrojavanjem glasova iz svih naselja, dolazi se do podataka kako je Gornji Kraljevec ”iskrojio” sudbinu Vratišinčarima, a Milena tako podržala ljestve bivšem načelniku Mlinariću na još jednom mandatu. SDP – 5 vijećnika, HNS/HSU – 3, NL – 3.

Jasno se daje naslutiti da nitko nema većinu što do sada nije bio slučaj kada je HNS sa HDZ-om vodio općinu. Oni mogu žaliti za prošlošću i sedam vijećnika, jer su sada ispali na samo dva ne računajući jednog umirovljenika. SDP je zadržao broj koji je imao i dosada što dokazuje vlastitom kvalitetom i moći kojom raspolaže, ali nedovoljnom za vlašću. Nezavisna lista je dobila tri vijećnika što je iznenađenje.

Oni su ti koji u Vratišincu nisu prešli izborni prag, a u G.Kraljevcu uzeli 80 posto glasova. Gledajući sa strane oni sami ne mogu ništa, da će kalkulirati sa SDP-om nije za očekivati što HNS-u daje krila i dogovorom mogu ponovno vladati općinom. Hoće li to tako biti nitko sa sigurnošću ne može potvrditi jer svi znaju da nositeljica liste Milena igra na kartu da dobije što želi, odnosno da postavlja uvjete kakve njoj odgovaraju jer u suprotnom najviše gubi Mlinarić.

U humorističnom smislu, Milena pridržava ljestve načelniku Mlinariću i ne ispunjavanja njezinih uvjeta Mlinarić pada. Hoće li opet G. Kraljevec dobiti predsjednika Vijeća, hoće li konačno i Gornji Kraljevec zablistati sa novom cestom, novim igralištem, preuređenjem Društvenog doma, vatrogasci sa novim vozilom kao do sada Vratišinski i dr. pokazat će vrijeme i interesi nezavisne liste građana, hoće li Mlinarić plesati po njihovom ritmu već na prvoj sjednici znati će se uskoro. Što bi značilo da općina konačno dobiva šeficu?! 

Hoće li se privatni interesi stavit ispred općinskih i mnogo drugih pitanja. Najveći gubitnik ovih izbora je svakako HNS, a pobjednik Mlinarić koji mora džentlmenski kleknuti i najviše zahvaliti Mileni, njegovoj zamjenici. Jeli to samo slamka nade za koju se drži HNS ili je na pomalo čvrsta koalicija koja najviše ide u prilog G.Kraljevcu? Njegova sudbina je sada u rukama donedavne ”zagovornice” u Vijeću. Ukratko, slijedi vrlo zanimljivo naredno razdoblje u Vratišincu.”

“Politički analitičar” iz Gornjeg Kraljevca

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije