INTERVJU: Darko Dania SDP-ov kandidat za načelnika Općine Nedelišće

Darko Dania, aktualni zamjenika načelnika Općine Nedelišće SDP-ov je kandidat je za načelnika na lokalnim izborima koji će se održati 19. svibnja i to ispred koalicije SDP-HSU-HNS. Dania je rođen 1968. godine, rodom je iz Čakovca, no već 25 godina živi u Nedelišću. 

Po struci je ekonomist, oženjen je i otac dvoje djece. U dosadašnjem političkom djelovanju obnašao je dužnost tajnika pa predsjednika nedelišćanskog SDP-a, a u jednom mandatu bio je i općinski vijećnik. Njegovu viziju razvoja Općine Nedelišće pročitajte u nastavku.

eMedjimurje.hr: Vi ste SDP-ov kandidat za načelnika Općine Nedelišće. Dosada ste bili zamjenik načelnika Mladena Horvata. Kako je došlo do takve kandidature?

– U svakom slučaju moram istaknuti da je isticanje moje kandidature rezultat dogovora unutar  Općinske organizacije naše stranke budući da je neophodno održati kontinuitet u realizaciji zacrtanih ciljeva vezanih uz razvoj Općine koji smo postavili prije 4 godine. Iako je gosp. Horvat svoju načelničku funkciju obavljao izuzetno korektno, odgovorno i profesionalno, zbog obveza na funkcijama koje će obnašati u idućem mandatnom razdoblju, odlučio je odustati od svoje kandidature  za vodeću funkciju u Općini Nedelišće.

Budući da prirodnim slijedom događaja uvijek dođu vremena u kojima mlađe generacije zamjenjuju starije, zajedničkim je dogovorom utvrđeno da se za isticanje kandidature predloži osoba koja je upoznata sa svim dosadašnjim aktivnostima u Općini i koja je u prethodnom mandatu bila njegov zamjenik i prvi suradnik.

eMedjimurje.hr: Kakva je bila suradnja i jeste li realizirali obećano prije 4 godine?

– Suradnja sa sadašnjim načelnikom Mladenom Horvatom bila je izuzetno korektna. Resor koji mi je povjeren, društvene djelatnosti, obavljao sam u skladu sa prethodnim dogovorom i općinskim mogućnostima, a nadam se na dobrobit cijele zajednice i svih pojedinaca u njoj. Što se tiče investiranja u protekle 4 godine, Općina Nedelišće se zasigurno nalazi na prvom mjestu u našoj Županiji, a možda i šire.

eMedjimurje.hr: Tko je Darko Dania? Predstavite sebe i svoj politički put.

– Rođen sam u Čakovcu u kojem sam se i školovao. Oženjen sam i otac dviju kćeri. Bio sam zaposlenik MORH-a, a kasnije Croatia osiguranja. Tijekom karijere stekao sam radno iskustvo na poslovima koji iziskuju sposobnosti rukovođenja i organizacije. Bio sam sudionik Domovinskog rata punih pet godina. Aktivno sam se bavio rukometom kao igrač, a kasnije kao trener mlađih kategorija u Čakovcu i Nedelišću.

Član sam SDP-a Općinske organizacije Nedelišće 15-ak godina gdje sam obnašao funkcije predsjednika i tajnika organizacije. U jednom mandatu bio sam općinski vijećnik i predsjednik Odbora za komunalne djelatnosti, a posljednjih 4 godine obavljao sam funkciju zamjenika načelnika.

eMedjimurje.hr: Po čemu je Vaša vizija i Vaš program drugačiji od ostalih kandidata?

– U ovom trenutku smatram nepotrebnim uspoređivanje sa nekim drugim programima kao i isticanje nekih naših prednosti ili tuđih nedostataka. Vjerujem da je svima nama cilj osiguravanje što kvalitetnijih uvjeta života u sredini u kojoj živimo, bez obzira na različitost puteva i način postizanja tog cilja.

Ono što smatram našom prednošću su upravo aktivnosti koje smo provodili do sada, koje su se pokazale kao kvalitetna rješenja koja doprinose našem razvoju, a koja su na kraju birači uvijek znali prepoznati i dali nam svoje povjerenje u vođenju jedinice lokalne samouprave.

eMedjimurje.hr: Ako dobijete izbore s koje startne pozicije ćete krenuti i prema kojem zacrtanom cilju?

– Vjerujem da ćemo pobijediti na izborima, te nastaviti sa realizacijom svih započetih projekata, a isto tako nastojati započeti nove, od infrastrukturnih do ekonomsko-socijalnih programa, raditi na daljnjem razvoju naših društvenih djelatnosti, i to sve sukladno financijskim mogućnostima i okvirima sa kojima kao Općina raspolažemo. Nadamo se, također, da ćemo u svemu tome uspjeti uz pomoć sredstava iz državnog proračuna kao i EU fondova.

eMedjimurje.hr: Kako vidite Općinu Nedelišće 2017. godine?

– Općina Nedelišće kao jedna od najvećih općina u Republici Hrvatskoj biti će mjesto ugodno za život svim njezinim stanovnicima, turistički prepoznatljiva i izvan granica Lijepe naše, sredina u kojoj se mogu realizirati sve dobre ideje koje doprinose njezinim daljnjim razvojnim aktivnostima, te pruža mogućnost mladima da u njoj ostanu raditi i živjeti.

eMedjimurje.hr: Što očekujete 19. svibnja?

– Svakako ponovo povjerenje birača za vođenjem naše Općine i u idućem mandatnom razdoblju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije