Vijesti / Politika
Politika
SJAJNE VIJESTI HDZ Međimurja: Vrijeme je za početak izgradnje novog Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec
HDZ Međimurja

U HDZ-U SE NE HVALE, VEĆ RADE

SJAJNE VIJESTI HDZ Međimurja: Vrijeme je za početak izgradnje novog Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec

Dvadeset godina duga želja, o izgradnji novog Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, čini se da će konačno ostvariti.

O ovoj su temi, na radnom sastanku s premijerom Andrejom Plenkovićem, ovog tjedna razgovarali predsjednik Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Međimurske županije Ljubomir Kolarek, zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak te saborski zastupnik Dražen Srpak.

Istaknuto je da je ovaj projekt jedan u nizu projekata koje Vlada Republike Hrvatske provodi na području Međimurske županije, podižući kvalitetu života njezinih stanovnika. Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec polazi 189 štićenika te ova ustanova vodi brigu o osobama s teškoćama u razvoju. 

Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec jedina je odgojna ustanova za učenike s teškoćama u razvoju u Međimurskoj županiji koja djeluje od 1971. godine, a provodi odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju djece s intelektualnim teškoćama u razvoju. Od 1981. godine u Centru za odgoj i obrazovanje započinje odgojno – obrazovni rad s djecom s poremećajem iz spektra autizma, a posljednjih 20 godina Centar organizira poludnevni boravak za osobe s teškoćama u razvoju starije od 21 godine.

„Priča o izgradnji novog Centra provlači se kroz medije već dugo vremena. Ne bih nikako htio da ovaj sastanak posluži u promotivne svrhe, kako bi se stekao utisak nekakvog pritiska ili kako bi ja ili bilo tko od nas dizao sebi ili stranci rejting. Radimo stalno, bez puno promocije i stavljanja sebe u prvi plan, radimo kako bi svim slojevima društva osigurali ono što im pripada. Što je uostalom i naša obaveza kao stranke koja vodi Hrvatsku“, istakao je predsjednik Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Ljubomir Kolarek.

Najnovije

Reci što misliš!