Vijesti / Politika
Politika
REZULTATI Od 25 novoizabranih članova Vijeća romske nacionalne manjine MŽ svi su redom kandidati s liste Saveza Roma u RH „Kali sara”
MH

MANJINSKI IZBORI

REZULTATI Od 25 novoizabranih članova Vijeća romske nacionalne manjine MŽ svi su redom kandidati s liste Saveza Roma u RH „Kali sara”

Manjinski izbori nisu održani u Domašincu, Donjem Vidovcu, Gornjem Mihaljevcu i Štrigovi jer nije bilo kandidatura

U nedjelju 7. svibnja održani su izbori za članove vijeća i predstavnike nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i regionalne samouprave.

Na području Međimurske županije biralo se 25 članova Vijeća romske nacionalne manjine Međimurske županije te predstavnik ruske i srpske nacionalne manjine. 

Izbori ROma Fotogalerija

Na izbore za članove Vijeća romske nacionalne manjine u Međimurskoj županiji, od 3.931 birača upisanih u popis birača glasovanju je pristupilo 1.115 birača, odnosno 28,36%, od čega je prema glasačkim listićima glasovalo 1.113 birača. Važećih listića bilo je 1.036, a nevažećih 77 listića.

Najviše glasova za Vijeće romske nacionalne manjine u Međimurskoj županiji dobio je Dragan Bogdan 638, zatim slijede Radovan Balog 632, Vjeran Balog 629, Ljubo Ignac 624, Danica Balog 621 i Danijel Ignac 619, dok je sedmi na listi Matjaš Oršuš sa 618 glasova, i tako redom.

Od ukupno 25 novoizabranih članova Vijeća romske nacionalne manjine svi su redom kandidati s liste Saveza Roma u RH „Kali sara”, što znači da ni jedan kandidat s liste Udruge Roma „Za bolje sutra” Kotoriba nije ušao u Vijeće.

Za predstavnika ruske nacionalne manjine u Međimurskoj županiji izabrana je Svetlana Vitaljevna Jezerik, dok je njezina zamjenica Olga Breznik. Od 125 birača upisanih u popis glasovanju je pristupilo njih 17, odnosno 13,6%. Za predstavnika srpske nacionalne manjine u Međimurskoj županiji izabrana je Mirjana Midić, dok je njezin zamjenik Zoran Dolić.

Od ukupno 260 birača glasovanju je pristupilo svega 8 birača, odnosno 3,08%. Izbori za albansku i slovensku nacionalnu manjinu nisu održani jer nije bilo kandidata.

Na izbore za članove Vijeća romske nacionalne manjine u Gradu Čakovcu i Murskom Središću izabrano je po 15 članova. Na razini Grada Čakovca birao se i predstavnik srpske nacionalne manjine - izabran je Zoran Dolić, dok je njegov zamjenik Vidomir Ignjić. Što se tiče izlaznosti za članove Vijeća romske nacionale manjine u Gradu Čakovcu ona je iznosila 40,12%, a u Murskom Središću 50,40%.

IZBORI NA RAZINI OPĆINA

Po 10 članova Vijeća romske nacionalne manjine izabrano je u Kotoribi, Maloj Subotici, Nedelišću, Orehovici, Podturnu i Pribislavcu

U Nedelišću je na glasovanje izašlo 38,91% birača, u Pribislavcu 37,34%, u Kotoribi 30,96% birača, u Podturnu 21,47%, u Maloj Subotici 6,71%, dok je najmanja izlaznost zabilježena u Orehovici – svega 4,41%

Manjinski izbori nisu održani u Domašincu, Donjem Vidovcu, Gornjem Mihaljevcu i Štrigovi jer nije bilo kandidatura.

Najnovije

Reci što misliš!