NAZIRE LI SE SANACIJA?

GORIČAN Vojska na Črnom mostu?

Kad će se i kako sanirati čuveni Črni most na Trnavi?

Gotovo da ne postoji sjednica Općinskog vijeća Goričan gdje oporba ne postavlja uvijek iznova isto pitanje: – Kad će se i kako sanirati čuveni Črni most na Trnavi? Iako načelnik do sada nije imao spremne odgovore, osim onih da su svi upiti ka Međimurskim i Hrvatskim vodama za moguća rješenja poslani, na zadnjoj je sjednici stigao odgovor načelnika Emanuela Sinkovića.

– Znali smo da ćete ponovo postaviti to pitanje pa smo se pripremili, samouvjereno je rekao načelnik.

– Pripadnici Hrvatske vojske su izašli na teren temeljem upućenog upita možemo li na mjesto uništenog mosta postaviti željezni koji su nam dali na korištenje. Pregledali su teren i sastavili zapisnik koji će predati Ministru obrane. Ukoliko ministar odobri našu ideju, za provedbu ove akcije na teren bi trebalo izaći oko sedamdesetak vojnika s radnim strojevima koji će izvesti akciju. Njihov ćemo smještaj i dio logistike morati financirati i mi kao Općina, odgovorio je načelnik Sinković uz napomenu da će se o tome odlučivati tek u 2023. godini, a kada će biti provedba ne zna.

Oporbeni vijećnik Leonard Gudlin koji je pitanje načelniku i uputio odgovorio je tek kratko, ali neuvjerljivo: – Bravo.

Črni most je uništen 2017. godine kada je prevelikom težinom radnog stroja preko njega prošao jedan lokalni poljoprivrednik

*Preuzeto iz Lista Međimurje broj 3.533

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije