ALBINO RIBIĆ MU NAJVIŠE ZAMJERA ODSUSTVO

POLITIČKI OBRAČUN U GORIČANU Općina je načelniku zadnja rupa na svirali?

Sinković kao zaposlenik agencije HAMAG-BICRO prima neto plaću u iznosu od 11.122 kune te kao načelnik volontersku naknadu od 5.965 kuna

Redakciji Lista Međimurje obratio se Albino Ribić iz Goričana, osnivač i potpredsjednik tamošnjeg ogranka stranke Nezavisna lista Matija Posavec, uputivši niz kritika na račun načelnika Goričana Emanuela Sinkovića (HDZ). Ribić ponajprije Sinkoviću zamjera odsustvo. 

– Rijetko je, kaže, u općinskoj upravi, no dok je u Goričanu, svaku priliku koristi za samopromociju. Fokusiran je na marketing svoje političke persone, za koju koristi projekte kao što su sportski park Trnava, vatrogasni dom, dogradnja vrtića. Ti su projekti međutim u cijelosti napisani, odnosno izrađeni prije njegovog mandata. Općina mu je zadnja rupa na svirali, a jedini projekt kojeg je proveo je sanitarni čvor u vrijednosti većoj od 300 tisuća kuna u parku Šuderica. Velika predizborna obećanja poput izgradnje sustava kanalizacije i oborinskih voda nije pokrenuo dalje od točke u kojoj su bili kad je preuzeo vlast.

Mještani se žale na neuređenost mjesta i problem s održavanjem zelenih površina i parkova. To je primijetila i Turistička zajednica Međimurske županije koja je iz svoje ponude bila prisiljena ukloniti posjećivanje Arheološkog parka Nekropola pod tumulima. Najnoviji manevar koji je načelnik predstavio za “poticaj gospodarstva” je zapravo smanjenje olakšica za poduzetnike u Gospodarskoj zoni koja je već bila aktivna i donesena, te time dovodi kupce u neravnopravan položaj i diskriminira u odnosu na prethodne po povoljnijim uvjetima.

Albino Ribić

S obzirom da mu je jedini motiv samopromocija, sve dobronamjerne i bitne projekte za dobrobit zajednice stopira ukoliko ih ne može pripisati sebi ili ako postoji mogućnost da su to zasluge nekog drugog. Takve ideje apsolutno su nepoželjne jer je jedini kriterij vrijednosti projekta mogućnost dobrog marketinga za načelnika i njegovu stranku, oštar je Ribić.

Prema imovinskoj kartici, magistar ekonomije Sinković kao zaposlenik agencije HAMAG-BICRO prima neto plaću u iznosu od 11.122 kune te kao načelnik volontersku naknadu od 5.965 kuna. Kao zanimljivost, spomenimo da je dosad uspio uštedjeti čak 403.000 kuna. 

Na Ribićeve prozivke odgovorio je i načelnik Sinković, a njegov odgovor pročitajte u članku u nastavku.

>> REAKCIJA SINKOVIĆA Ribić je marioneta duhova iz prošlosti općine

*Preuzeto iz Lista Međimurje broj 3.532

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije