Vijesti / Politika
Politika
OPĆINA NEDELIŠĆE Povećano sufinanciranje boravka djece u vrtićima
List Međimurje/I.V.

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA

OPĆINA NEDELIŠĆE Povećano sufinanciranje boravka djece u vrtićima

Tijekom aktualnog sata načelnik Nikola Novak je potvrdio da Bolt odlazi s električnim romobilima

U Nedelišću je 22. studenog navečer održana sjednica Općinskog vijeća. Tijekom aktualnog sata načelnik Nikola Novak kazao je da su je morali održati zbog odluke o sufinanciranju pohađanja vrtića, iako za tjedan dana slijedi nova, proračunska sjednica.

Općinsko vijeće Općine Nedelišće Fotogalerija

Tijekom aktualnog sata vijećniku Franji Cimermanu potvrdio je da Bolt odlazi s električnim romobilima. U biti, dodaje, zimi neće raditi, a ne zna što slijedi na proljeće.

Vijećnici su potom dali prethodnu suglasnost na statut i pravilnik vrtića Zvončić. Prema najavama, potom je povećano sufinanciranje vrtića. Za prvo dijete sad će Općina davati 130 eura, za drugo 170, a za treće 200 eura; kako u općinskom, tako i u drugim vrtićima u općini ili van nje.

Podsjetimo, ekonomska cijena Zvončića uskoro raste na 200 eura, ali uz povećano sufinanciranje, za roditelje će krajnji iznos za plaćanje biti čak i manji. Na jednak način sufinancirat će se čuvanje djece u obrtima registriranima za djelatnost dadilje.

Vijećnici su javnu uslugu sakupljanja komunalnog otpada, zbog izmjena zakona, potom ponovo povjerili Čakomu. No, na traženje vijećnika rečeno je da će se raspitati i za cijene kod drugih...

Dopunom odluke preciznije je definiran način oslobađanja od plaćanja komunalnog doprinosa. Ukupno se može biti oslobođen za do 300 metara prostornih prve nekretnine. Za kraj, vijećnici su odobrili kupnju druge polovine nekretnine u Trnavskoj ulici, za potrebe Udruge Pogled.

Najnovije

Reci što misliš!